Places logo
Menu

Goede website van enorm belang, toch zien niet alle ICT-bedrijven dit in

Goede website van enorm belang, toch zien niet alle ICT-bedrijven dit in

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Door de digitale transformatie is er een toenemende vraag naar ICT-dienstverlening. Een ICT-dienstverlener schakel je bijvoorbeeld in om een overstap naar de cloud te maken of om het dagelijkse ICT-beheer op de werkvloer uit handen te geven. Echter is er ook meer aanbod en neemt de concurrentie toe doordat het aantal aanbieders sneller stijgt dan de vraag.

Belang van een goede website

Als ICT-organisatie is het van belang je te onderscheiden van concurrenten. Een goede website kan hier aan bijdragen, omdat dit een positieve invloed heeft op bezoekers en potentiële klanten. Beveiliging is één van de essentiële onderdelen van een prettige website voor bezoekers. Een website die goed beveiligd is wint namelijk het vertrouwen van websitebezoekers. Places Websites ziet het belang hiervan ook in en nam naast beveiliging ook de gebruiksvriendelijkheid van de website van ICT-bedrijven onder de loep.

Driekwart websites niet goed beveiligd

In totaal zijn 26.348 websites onderzocht, waarvan er ruim 13.500 werkten. Hiervan bleek bijna 72% (9.728 websites) niet goed beveiligd te zijn. Bij een website die niet goed beveiligd is begint de URL met http. Gegevens worden niet versleuteld en daardoor kunnen persoonlijke gegevens door kwaadwillenden gemakkelijker onderschept worden en kan hier misbruik van gemaakt worden.

Https en groen slotje

Meer dan een kwart (3.791 websites) van alle websites is wel beveiligd. Hoe je deze beveiliging kan opmerken, is eenvoudig. Een goed beveiligde website is te herkennen aan een groen slotje in de adresbalk en heeft https voor de URL staan. Https staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Dit is een manier waarmee een browser veilig verbinding kan maken met een website. Bij https zijn data en gegevens, welke uitgewisseld worden tussen bezoekers en een website, versleuteld. Dit versleutelen houdt in dat de gegevens, voorafgaand aan het verzenden, onherkenbaar worden.

Belang van een responsieve website

Verschillende aspecten hebben invloed op de gebruiksvriendelijkheid van een website. Responsiviteit is daar één van. Een responsieve website is aangepast aan alle soorten schermen. Websites worden namelijk steeds vaker bezocht vanaf mobiele apparaten als smartphone en tablets.

Ruime meerderheid websites niet responsief

De bedrijven uit de ICT-branche hebben hier nog niet optimaal op ingespeeld: een duidelijke meerderheid van de bedrijven heeft een website die niet responsief is (8.465 websites). Een compliment voor de ruim 5.000 websites die wel responsief zijn en op dit gebied een optimaal websitebezoek verzorgen voor de klant.

Jeroen Rutten, manager van Places Websites, ziet het belang van een goed beveiligde en responsieve website in: 'Zowel voor ICT-bedrijven als alle andere bedrijven biedt een goede website voordelen. Klanten willen graag een optimale en veilige ervaring online en zullen dit steeds belangrijker gaan vinden.'

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!