Places logo
Menu

Gepersonaliseerde dynamische afbeeldingen? Stem het af op uw klant!

Gepersonaliseerde dynamische afbeeldingen? Stem het af op uw klant!

Marketing automation, ofwel de marketingactiviteiten afstemmen op de klant, is een enorme trend. De nieuwsbrief heeft al een comeback gemaakt door deze persoonlijke benadering waarbij de inhoud van de nieuwsbrief wordt afgestemd op de lezer. E-mailmarketing wordt gepersonaliseerd met de naam van de ontvanger, maar ook met woonplaats, leeftijd en geslacht. Deze personalisatie kan naar een nóg hoger niveau getild worden. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Personalisatie: een stapje verder

De tekst van de e-mail is natuurlijk niet het enige dat u kunt personaliseren. Ook afbeeldingen kunnen een persoonlijke touch krijgen, door bijvoorbeeld de naam van de ontvanger te plaatsen in een afbeelding. Waarom gepersonaliseerde dynamische afbeeldingen werken kan verklaard worden vanuit de neuromarketing.

It's all in the name

Het belangrijkste woord in ons leven is de eigennaam. De eigennaam is gekoppeld aan wie we zijn en wordt constant herhaald. Daarom bevindt de eigennaam zich in een speciaal deel van ons geheugen. Het zien van de eigennaam in vergelijking met het zien van de naam van anderen activeert dan ook het brein. Hierdoor is de klant eerder geneigd om te klikken, wanneer de eigen naam wordt gebruikt.

Gouden duo

Waar woorden worden doorgestuurd naar het kortetermijngeheugen, worden afbeeldingen anders verwerkt en opgeslagen in het langetermijngeheugen. Hierdoor blijven afbeeldingen veel langer hangen in het brein dan woorden. In het kortetermijngeheugen kan maar een beperkte hoeveelheid informatie worden opgeslagen, woorden kunnen dus eerder worden vergeten. Een bijzonder effectief communicatiemiddel is SMiP (Short Message in Picture). Het brein verwerkt alle beelden tegelijkertijd, waardoor we beelden veel sneller zien en begrijpen.

De eigennaam terugzien in een pakkende afbeelding zorgt ervoor dat de informatie direct naar dat deel van het brein gaat dat invloed heeft op het nemen van beslissingen, emoties en het langetermijngeheugen. Het verwerken van beelden met de eigennaam erin zorgt voor emoties van vertrouwen, warmte en natuurlijk geluk. Beelden en de eigennaam zijn dus een topteam!

Optimaal vindbaar voor (potentiële) klanten

Denkt u graag mee met uw klant? Meld uw bedrijf dan nu gratis aan op Places. Zo maakt u uw bedrijf optimaal online vindbaar én bereikbaar voor uw potentiële en bestaande klanten. Dit is 100% gratis en in vijf minuten gebeurd. Vandaar dat ruim 130.000 bedrijven u al voorgingen!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag. Bel 024-3555299 voor vrijblijvend advies.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!