Places logo
Menu

Gelderse webshops over het algemeen goed bereikbaar

Gelderse webshops over het algemeen goed bereikbaar

Voor het bestellen van nieuwe kleding, meubels of elektronica-artikelen gaan veel mensen de deur al niet meer uit. Bijna ieder product valt inmiddels online te bestellen. Het gemak is groot: vanaf je pc, laptop of mobiel apparaat kun je met een paar toetsen een product aanschaffen, welke vaak de volgende dag al voor je deur wordt afgeleverd. Erg eenvoudig, maar natuurlijk gaat er weleens wat mis of moet er een pakketje teruggestuurd worden. Hierbij gaat het gros van de communicatie nog niet online: meestal wordt toch de telefoon opgepakt bij dit soort voorvallen. Telefoonboek.nl onderzocht hoe de telefonische bereikbaarheid van Gelderse webshops in elkaar steekt.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 406 Gelderse telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Webshop en Postorder". Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was in 88 van de 4506 webshops het geval. Dat betreft slechts 1,9%% van de gevallen, wat betekent dat 98,1% van de onderzochte Gelderse webshops weinig tot geen klachten krijgen.

Harderwijkse webshops

Onder de 88 bedrijven die meer dan drie keer niet opnamen, vallen vooral veel webshops uit Harderwijk: tien van de 88 slecht bereikbare webshops zijn in deze stad gevestigd. Ook in Apeldoorn werden veel van dit soort gevallen opgemerkt (negen). Wat betreft de meeste bereikbaarheidsklachten spande Webcompanies uit Eerbeek de kroon. Hier werden het afgelopen jaar 39 mislukte belpogingen geregistreerd. Ook Priad Autosleutels uit Hoevelaken (32 mislukte belpogingen) kreeg relatief veel klachten.

Online

Een uitmuntende score, vindt ook Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Erg knap dat er relatief weinig webshops zijn die minder goed bereikbaar zijn. Goed om te zien dat de klantenservice per telefoon goed wordt opgenomen bij een branche die het vooral moet hebben van online traffic."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!