Places logo
Menu

Fijn om te weten na carnaval: apotheken goed bereikbaar

Fijn om te weten na carnaval: apotheken goed bereikbaar

Voor bijna heel zuidelijk Nederland geldt in de dagen na carnaval een gezamenlijke after-carnaval dip. Niet alleen door het rijkelijk vloeiende pils en halfom, maar ook door het gefeest in de meestal nog koude buitenlucht, is men net even wat vatbaarder voor een griepje. Het feit dat Nederland net aan het einde van een griepepidemie zit zal daar vast niet aan meehelpen. Dan is het goed om te weten dat apotheken telefonisch prima te bereiken zijn. Een cocktail van paracetamol, Strepsils en hoestdrank zal in deze tijd vast geen kwaad kunnen.

Onderzoek

Eerder deed Telefoonboek.nl al onderzoek naar de bereikbaarheid van Nederlandse apotheken. Daarin werden 2607 telefoonnummers uit de categorie "Apotheek" onderzocht. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 251 van de 2607 apotheken het geval, hetgeen neerkomt op 9,6% van de gevallen. Dat betekent dat 90,4% van de onderzochte apotheken weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Waar in Nederlands gemiddeld 90,4% van de apothekers netjes en op tijd de telefoon opneemt, moeten Limburgs met een vastelaovend-kater toch enigszins oppassen. In Limburg zijn namelijk de minst goede cijfers te vinden wat betreft bereikbaarheid van apotheken: hier werd bij 17,9% van de apothekers meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. Brabantse apotheken namen in 11,8% van de gevallen meer dan drie keer niet op. De beste bereikbaarheid werd ten noorden van de carnavalsgrens geregistreerd: in Friesland kreeg slechts 3,6% meer dan drie klachten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!