Places logo
Menu

Fietskoeriers scoren goed op telefonische bereikbaarheid

Fietskoeriers scoren goed op telefonische bereikbaarheid

Fietskoeriers zijn tegenwoordig steeds populairder in Nederland. Het is niet alleen een duurzame manier om pakketjes te bezorgen, het is ook een hele snelle manier om pakketjes in de binnenstad te krijgen. Dit komt doordat fietskoeriers gemakkelijk files kunnen omzeilen. Steeds meer bedrijven hebben dan ook interesse in het bezorgen van pakketjes via fietskoeriers. Zo heeft het online warenhuis Wehkamp onlangs besloten om het laatste stuk van de reis naar klanten op de fiets af te gaan leggen. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking met Fietskoeriers.nl aangegaan. Fietskoeriers.nl is een grote speler op het gebied van fietskoerierdiensten, het bedrijf bestaat uit een samenwerkingsverband tussen 18 fietskoeriers verspreid over Nederland.

Telefoonboek.nl heeft de fietskoerier bedrijven in Nederland onder de loep genomen.Welke fietskoeriers zijn in de grote steden werkzaam en zijn de bedrijven telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft dit middels haar eigen klantenervice onderzoek uitgezocht.

Onderzoek
In dit onderzoek wordt er gekeken naar de volgende koeriersbedrijven: Cycloon Post & Fietskoeriers, Kappa Koerier (Rotterdam), Velocity (Nijmegen), De Fietskoerier Utrecht, Shortcut Fietskoeriers ("s-Hertogenbosch), Tour de Ville (Eindhoven, Amsterdam en Helmond) en Komeet Fietskoerier (Amsterdam). Fietskoeriers zorgen voor de zogenaamde "first & last mile" van het bezorgen van een pakketje. Vrachtwagens en bestelbusjes kunnen pakketten aan de rand van de stad afgeven en de fietskoeriers zorgen voor de "last mile" tot aan het huis van de klant.

De fietskoeriers zijn op verschillende onderdelen getoetst. Ten eerste is er gekeken naar de vindbaarheid van contactmogelijkheden op de website. Er is gekeken naar de vindbaarheid van het telefoonnummer, het e-mailadres en links naar sociale media. Vervolgens werd het telefoonnummer gebeld. Indien er een keuzemenu was werd er gekeken of deze eenvoudig te doorlopen was. Daarnaast werd de gemiddelde wachttijd gemeten totdat de telefoon werd beantwoord.

Resultaten onderzoek

Contactmogelijkheden op de website
Alle fietskoeriers hebben duidelijk op hun website aangegeven hoe klanten contact met het bedrijf kunnen opnemen. Er is in alle gevallen een duidelijke contactpagina waar het telefoonnummer en het e-mailadres van het bedrijf is te vinden. In sommigen gevallen is er ook een spoedtelefoonnummer te vinden voor bedrijven die snel pakketjes willen bezorgen. Daarnaast is er op veel websites een link naar de Facebookpagina en Twitterpagina van het bedrijf aanwezig. Alleen op de website van Kappa Koerier is er geen link naar sociale media aanwezig.

Keuzemenu en wachttijden
In dit onderzoek waren er geen fietskoerier bedrijven die een keuzemenu gebruiken voor de telefonische klantenservice. Dit betekent dat de klant direct naar een medewerker wordt doorverbonden. De wachttijden aan de telefoon zijn over het algemeen zeer kort. De langste wachttijd is gemeten bij Komeet Fietskoerier, daar was een wachttijd van 35 seconden gemeten. De kortste wachttijd was bij Kappa Koerier, daar was de wachttijd slechts 5 seconden.

Goede telefonische bereikbaarheid
Over het algemeen scoren de fietskoeriers zeer goed op hun bereikbaarheid. De contactgegevens zijn makkelijk te vinden en de wachttijden aan de telefoon zijn over het algemeen zeer kort. Dit is een goed teken, wanneer klanten vragen hebben over een pakket of dienst is het prettig als zij zo snel mogelijk worden geholpen. Op deze manier kunnen pakketten zo snel mogelijk bij de klant worden bezorgd. Meer informatie over de fietskoeriers kunt u hieronder vinden:

 1. Cycloon Fietskoeriers

 • Tien fietskoerier vestigingen in Nederland

 • Wachttijd telefoon: 20 seconden.

 1. Kappa Koerier

 • Werkzaam in Rotterdam

 • Wachttijd telefoon: 5 sec.

 1. Velocity Fietskoeriers

 • Werkzaam in Nijmegen

 • Wachttijd telefoon: 10 sec.

 1. De Fietskoerier Utrecht

 • Werkzaam in Utrecht

 • Wachttijd telefoon: 12 sec.

 1. Shortcut Fietskoeriers

 • Werkzaam in "s-Hertogenbosch

 • Wachttijd telefoon: 8 sec.

 1. Tour de Ville

 • Werkzaam in Eindhoven, Amsterdam, Helmond

 • Wachttijd telefoon: 23 sec.

 1. Komeet fietskoerier

 • Werkzaam in Amsterdam

 • Wachttijd telefoon: 35 sec.

Ontdek Places Antwoordservice

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!