Facebook vraagt data aan banken: saldo opvragen via Messenger binnenkort mogelijk?Facebook in gesprek met banken om klantinformatie te verkrijgen.

Facebook verloor afgelopen kwartaal maandelijks ongeveer één miljoen Europese actieve gebruikers: dit aantal ging van 377 miljoen eind maart 2018 naar 376 miljoen eind juni 2018. Een mogelijke verklaring voor de daling is het schandaal rondom Cambridge Analytica. Het data-analysebedrijf zou zonder toestemming van gebruikers de hand hebben gelegd op gegevens van zo'n 87 miljoen gebruikers. Het beveiligen en bewaken van informatie wordt dus steeds belangrijker voor het sociale medium. Onder andere over dit onderwerp heeft Facebook met verschillende banken gesproken. Maar er kwam nog meer aan bod tijdens de gesprekken: in dit bericht lees je waar het bedrijf nog meer over sprak.

Winkelgedrag verbeteren

Facebook is in gesprek geweest met JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup en US Bancorp. Het bedrijf spreekt regelmatig met banken over diensten als chatgesprekken en het beheer van accounts. "Net als andere online bedrijven, praten we regelmatig met financiële instellingen over hoe we winkelgedrag van mensen kunnen verbeteren. Een belangrijk onderdeel daarvan is het beveiligen en bewaken van informatie", vertelde een woordvoerder van Facebook tegen The Wall Street Journal.

Verkoopplatform

De gesprekken gingen niet alleen over privacy, maar ook over het verkrijgen van klantinformatie zoals transacties, koopgedrag en banksaldo. Facebook zou namelijk graag inzicht in deze gegevens krijgen om diensten aan te bieden die gebruikers stimuleren meer tijd op Messenger door te brengen. Een voorbeeld hiervan is het opvragen van je banksaldo via Messenger. Facebook richt zich de laatste tijd steeds meer op de verkoop van goederen, waar dat een handig hulpmiddel bij zou zijn. Messenger is de afgelopen jaren al gegroeid als dienst voor klantenservice en deze trend is bij meer berichtenservices te zien.

Google en Amazon

Facebook werkt op dit moment al samen met creditcardmaatschappijen als American Express en Mastercard. Verder zijn ook andere techbedrijven zoals Google en Amazon in gesprek met banken over toegang tot data. Daarmee kunnen gebruikers toegang krijgen tot hun gegevens via slimme assistenten als Google Assistent en Alexa.Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek