Places logo
Menu

Facebook introduceert een nieuwe look en functies

Facebook introduceert een nieuwe look en functies

De Facebook-app en site ondergaan een uiterlijke transformatie. Het is de grootste verandering sinds 2014 volgens CEO Mark Zuckerberg. Er is deze week een tweedaagse conferentie gehouden met 5.000 aanwezigen in California. De conferentie draaide vooral rondom de privacy kwesties van Facebook. De ingevoerde veranderingen moeten het platform gebruiksvriendelijker maken en de gebruiker gemakkelijker toegang geven tot groepen, evenementen, chats en meldingen. Bovendien wordt het algoritme aangepast. Het is de bedoeling, afhankelijk van uw gedrag op Facebook, dat er nog meer voorstellen voor vrienden, evenementen en groepen vertoond gaan worden.

Facebook en privacykwesties

Zuckerberg heeft zes principes uitgewerkt die Facebook zullen helpen om verdere vooruitgang te boeken op het gebied van privacy. Tijdens de conferentie gaf Zuckerberg aan: 'Ik weet dat wij momenteel niet de beste reputatie hebben wat betreft privacy, maar ik ben toegewijd om dit goed aan te pakken'. Het is onduidelijk of een nieuw ontwerp en nieuwe benadering van privacy echt verandering zullen brengen aan het belegerde bedrijf. Het kan enige tijd duren voordat de veranderingen een merkbaar verschil zullen maken. Zuckerberg voeg toe: 'Ik weet zeker dat oude problemen aan het begin nog merkbaar zijn waardoor aan het begin lijkt alsof we geen vooruitgang boeken'.

Nieuwe functies van Facebook

Zuckerberg en verschillende leidinggevenden van Facebook hebben een aantal nieuwe functies aangekondigd. Hier leest u enkele hoogtepunten.

Facebook: Het Facebook logo wordt een cirkel in plaats van een vierkant en de app verandert van meestal een blauw design naar wit. Groepen binnen Facebook zullen een prominentere plek krijgen met nieuwe kenmerken. De nieuwspagina daarentegen zal hetzelfde blijven.

Instagram: Facebook voegt een manier toe om rechtstreeks producten te verkopen. Bovendien gaat het platform testen hoe je 'likes' kan verbergen om gebruikers minder stress te laten ervaren gezien hun eigen populariteit. Daarnaast wordt er gewerkt aan een 'away mode', een fondsenwervingsfunctie voor goede doelen binnen Instagramstories en updates aan de in-app camera functies.

Facebook Dating: Een nieuwe functie binnen Facebook dat een paar jaar geleden al gelanceerd was in een paar landen, maar straks beschikbaar is binnen meerdere landen. Door middel van dit hulpmiddel kunnen Facebook-gebruikers mensen in hun verdere netwerk contacten. Een nieuwe functie, genaamd Secret Crush, zal het daten onder vrienden aanmoedigen.

Messenger: De Messenger app krijg nieuwe upgrades in de toekomst, inclusief een snellere versie dat binnen twee seconden opstart. Een nieuwe feature die momenteel nog getest wordt, is dat gebruikers samen video's kunnen kijken.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!