Places logo
Menu

Facebook Instant Articles: nieuws in een oogopslag

Facebook Instant Articles: nieuws in een oogopslag

Facebook krijgt steeds meer gebruikers, en dus blijft het bekende socialmediaplatform constant vernieuwen. Vandaag introduceert Facebook de optie Instant Articles, een nieuwe manier om nieuwsberichten sneller te laden. Maar wat is het precies en wat kunt u ermee? Places.nl legt het u uit in deze blog.

Nieuwsartikelen in één oogopslag

Smartphones zijn inmiddels niet meer weg te denken. En dat betekent dat we nieuws en online artikelen razendsnel tot ons kunnen nemen. Binnen Facebook duurt het gemiddeld circa 8 seconden voordat een online nieuwsartikel volledig geladen is. Andere inhoud bleek veel sneller te laden, aanleiding genoeg om de laadtijd voor nieuwsberichten te verbeteren. Vandaag lanceerde Facebook dan ook de functie Instant Articles in samenwerking met "launch partners" Telegraaf, NOS.nl, RTL Nieuws, NU.nl en Metro.

Bliksemschicht

Met Facebook Instant Articles laadt uw nieuwsoverzicht tien keer sneller dan bij standaard online artikelen. Niet alleen de snelheid is daarbij anders dan andere typen content, maar ook het uiterlijk. Berichten die via Instant Articles worden getoond zijn te herkennen aan het bliksemschicht-icoontje, en geven u als gebruiker daarnaast de mogelijkheid om interactief met het bericht aan de slag te gaan. Houdt u bijvoorbeeld uw telefoon scheef, dan zoomt u in. En bevat een nieuwsbericht een video, dan hoeft u deze niet langer aan te klikken want de content wordt direct afgespeeld.

Met de nieuwe Facebook Instant Articles neemt u nieuws nu nog sneller tot u. In de toekomst zullen meer interactieve functies worden toegevoegd, die het wellicht mogelijk maken om ook doelgerichter te adverteren naar een specifiek publiek. Houd de Places blogpagina in de gaten voor meer nieuws!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!