Places logo
Menu

Facebook baas Mark Zuckerberg belooft fouten op te lossen in 2018

Facebook baas Mark Zuckerberg belooft fouten op te lossen in 2018

Een Facebook-account hebben is tegenwoordig net zo gewoon als het bezitten van een auto. Niet alleen individuen, maar ook bedrijven maken veel gebruik van Facebook. Het is namelijk een mooie manier om je bedrijf te promoten en om met klanten in contact te komen. De Facebook-gebruiker kan soms wel problemen ervaren. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg belooft hun fouten bij bijvoorbeeld de handhaving van beleid in 2018 op te lossen.

Zuckerberg erkent fouten

In het begin van elk jaar schrijft Facebook-leider Mark Zuckerberg een Facebook-post met daarin zijn voornemens voor het nieuwe jaar. Voornemens welke hij al eerder realiseerde zijn bijvoorbeeld het bezoeken van elke Staat in de Verenigde Staten en Mandarijn leren. Dit jaar lijkt zijn doel minder persoonlijk en meer zakelijk. Hij wil in het nieuwe jaar voorkomen dat Facebook bepaalde fouten maakt. Hij vindt namelijk dat Facebook er voorheen niet in geslaagd is om hun beleid correct te handhaven en misbruik van haar platform te voorkomen.

De "community beschermen tegen misbruik en haat"

Mark Zuckerburg vindt dat het platform in het nieuwe jaar veel werk te doen heeft. Gebruikers worden volgens hem teveel bloot gesteld aan misbruik en haat. Facebook-gebruikers kunnen namelijk veel negatieve reacties krijgen op opmerkingen of foto's die ze op het platform plaatsen. Hij noemt dat de wereld ongerust en verdeeld is en hij ziet voor Facebook een rol in de verbetering hiervan. Hij wil de gebruikers van het platform ook behoeden voor de inmenging van het buitenland. Rusland zou bijvoorbeeld geprobeerd hebben om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden via Facebook.

Tijd op Facebook goed gebruiken

Facebook kreeg het afgelopen jaar veel media-aandacht. Een onderzoek had namelijk uitgewezen dat "verkeerd" gebruik van Facebook een slechte invloed kan hebben op de geestelijke gesteldheid van de gebruiker. Facebook adviseerde haar gemeenschap daarop juist méér gebruik te maken van Facebook. De gevoelens van isolement zouden namelijk vooral voortkomen uit een passief gebruik van Facebook, terwijl actief gebruik en deelname positieve gevolgen zou hebben. Zuckerbergs voornemen om Facebookgebruik in het nieuwe jaar zo efficiënt mogelijk in te richten, zou wel eens een product kunnen zijn van de kritiek die Facebook in 2017 heeft onvangen.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!