Europese Teslafabriek waarschijnlijk naar DuitslandEuropese Teslafabriek waarschijnlijk naar Duitsland

Ondanks alle inspanningen om de eerste Europese Tesla fabriek naar Nederland te halen, zal deze waarschijnlijk in Duitsland worden gevestigd. Dat blijkt tenminste uit een uitspraak van Tesla-topman Elon Musk op Twitter, waarin hij zegt dat Duitsland een logische keuze zou zijn. In de tweet zegt hij ook dat hij het liefst de fabriek dicht bij de Franse grens en de Benelux landen zou willen openen.

Nieuwe fabriek

Tesla wil in Europa een nieuwe fabriek plaatsen, die verantwoordelijk zal zijn voor het bouwen van de elektrische auto"s en de accu"s. De Nederlandse regering heeft zich verschillende keren ingespannen om de fabriek naar Nederland te halen. Lelystad heeft interesse getoond in Tesla, net zoals Hardenberg. Daarnaast wordt Eindhoven ook als een geschikte locatie gezien. Dit komt door de nabijheid van de technische universiteit, Philips en het vliegveld. Daarnaast was Groningen enthousiast over een eventuele komst van Tesla. De geschatte 8000 banen die de nieuwe fabriek zouden opleveren, kunnen worden gezien als een compensatie voor het banenverlies dat gepaard gaat met het afbouwen van de gaswinning. Tesla heeft in Amsterdam al het hoofdkantoor van Tesla Europa, en in Tilburg een afbouwfabriek en een servicewerkplaats.

Onrust bij Tesla

Verder blijft de situatie bij Tesla onrustig. Recentelijk heeft het bedrijf een grote reorganisatie aangekondigd, waarbij 9 procent van het personeel in Amerika ontslagen zal worden. Ook maakte de Amerikaanse bank Goldman Sachs recentelijk bekend dat Tesla de komende jaren meer dan 10 miljard dollar aan injecties nodig zou hebben om te compenseren voor de verliezen. Het blijft dus nog maar de vraag of Tesla daadwerkelijk naar Nederland komt.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek