Places logo
Menu

Eerste raket van SpaceX met hergebruikte NASA-onderdelen bereikt ISS

Eerste raket van SpaceX met hergebruikte NASA-onderdelen bereikt ISS

De eerste raket van het bedrijf van Elon Musk (tevens de topman van Tesla) SpaceX is naar het International Space Station (ISS) gereisd en is nu ook weer veilig terug. De raket maakte gebruik van een tweedehands stuwraket die eerder is gebruikt door NASA.

Ruimtevracht

Dit is de veertiende keer dat SpaceX een raket veilig heeft laten landen en de tweede keer dat alles volgens schema verliep. Het is tevens de zeventiende lancering dit jaar (niet alle raketten landen).

De raket heeft een vracht naar het Internationale Ruimtestation gestuurd voor NASA, dit is niet de eerste keer dat SpaceX dat deed. Wat echter wel voor de eerste keer werd gedaan, is dat SpaceX hergebruikte onderdelen van NASA gebruikte om de ruimtevlucht te realiseren. Deze keer bracht het bedrijf met gebruik van de Dragon cargo capsule, een hergebruikt NASA-onderdeel, benodigdheden en wetenschapsexperimenten met zich mee voor de ISS-crew.

Herbruikbare raketten

Eerder dit jaar begon SpaceX met het hergebruiken van haar eigen raketten. Tot nu toe zijn er maar een paar commerciële klanten geweest die tweedehands raketten van de Falcon 9 - een raket van SpaceX - hebben gebruikt. Nu NASA heeft aangegeven dat zij bereid is om op haar beurt ook gebruik te maken van tweedehands SpaceX raketten, wordt de herbruikbare rakettechnologie van SpaceX in een positief daglicht gezet.

NASA heeft aangegeven dat zij per situatie gaat oordelen of zij wel of geen gebruik gaat maken van tweedehands raketten.

Nieuw lanceringsplatform

De lancering van de raket vond plaats op het lanceringsplatform van SpaceX op het Cape Canaveral Air Force Station. Dit platform was sinds september van dit jaar al niet meer in gebruik nadat een van de raketten van SpaceX daar explodeerde tijdens een brandstofprocedure.

Sinds het incident is het bedrijf druk geweest met het heropbouwen van het beschadigde lanceringsplatform en zij heeft zelfs een paar upgrades toegevoegd. In totaal heeft de renovatie zo'n 50 miljoen dollar gekost.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!