Places logo
Menu

Een hogere productiviteit op de werkvloer? Pas uw voeding aan!

 Een hogere productiviteit op de werkvloer? Pas uw voeding aan!

Een gezonde levensstijl zorgt voor een hogere productiviteit en betere resultaten op het werk. Uw voeding kan ontzettend veel invloed hebben op uw werkzaamheden. Het lijkt relatief makkelijk om op deze manier uw prestaties omhoog te laten schieten, want eten moet u toch. Toch blijkt dit in de praktijk vaak lastig toe te passen. Places.nl zocht voor u uit wat u het beste kunt eten op het werk om uw productiviteit een boost te geven.

Ten eerste: vergeet het ontbijt niet!

Het is 's ochtends verleidelijk om wat langer in bed te blijven liggen en het ontbijt over te slaan of snel wat te eten in de auto. Maar deze maaltijd is cruciaal om goed op te starten. Uw lichaam heeft de hele nacht geen voedingsstoffen binnen gekregen, dus neem hier goed de tijd voor. Zorg voor een ontbijt met langzame koolhydraten of kies voor een eiwitrijk ontbijt.

Langzame koolhydraten zorgen ervoor dat de energie van uw eten langzaam wordt afgegeven, waardoor er steeds een beetje energie vrijkomt. Dit in tegenstelling tot snelle koolhydraten, waarbij alle energie direct wordt afgegeven en u daarna minder energie heeft. Als ontbijt met lange koolhydraten kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kom havermout. Daarnaast geeft een eiwitrijk ontbijt een lang verzadigd gevoel waardoor u met een goed gevoel aan uw werk kan beginnen. Kies hierbij voor een ontbijt met eieren of kwark.

Regelmatig eten

Om te zorgen dat uw energie de hele dag constant is, is het van belang dat u regelmatig eet. Zo'n vijf à zes keer per dag een eetmoment is perfect voor uw energieniveau. Neem gelijk ook even pauze, door even van uw werkplek weg te gaan kunt u daarna ook weer productiever aan de slag. Goed voor u én uw werkgever!

Kalium uit bananen en avocado's

Bananen bevatten veel kalium, wat naast uw humeur ook uw hersenfuncties verbetert. In een avocado zit zelfs twee keer zo veel kalium als in een banaan. Door deze stof kan tryptofaan omgezet worden in serotonine. Te weinig serotonine kan zorgen voor vermoeidheid. Het is dus aan te raden om deze waarden op peil te houden.

Lekkere én gezonde tussendoortjes: noten en bosbessen

Bent u op zoek naar een tussendoortje dat uw productiviteit verhoogd? Dan zijn noten en bosbessen een goede tip. Noten zorgen voor het beter werken van uw cognitieve functies, dit zijn alle processen die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie. Bosbessen hebben juist een stof in zich die zorgen dat de neuronen in uw hersenen toenemen, dit zorgt voor een betere geheugenfunctie. Twee lekkere snacks met een gezonde werking.

Volkoren pasta en haver als basis van uw maaltijden

Kies als basis van uw maaltijden het liefst voor haver of volkoren pasta. Havermout verlaagt de bloeddruk die juist hoog kan worden door stress op het werk. Volkoren pasta zorgt voor genoeg energie. Het bevat langzame koolhydraten, die suikers langzaam aan uw lichaam afgeven, zodat u er langer energie van ervaart en uw concentratie beter wordt.

Een goede productiviteit en goede advertenties?

Beschikt u als bedrijf over productieve werknemers? Zorg dan ook dat de klussen binnenstromen. Dit kunt u bereiken door goed te adverteren, zodat u zichtbaar bent bij uw potentiële klanten. Via Places Adverteren kunt u een gratis bedrijfsaanmelding aanvragen op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Hierop komen maandelijks wel 6,6 miljoen potentiële klanten! Voor meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken op 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!