Places logo
Menu

Drukste dag voor de e-commerce op komst: aantal webshoporders verdriedubbelt

Drukste dag voor de e-commerce op komst: aantal webshoporders verdriedubbelt

Winkelen waar en wanneer het je uitkomt: dat vinden consumenten heerlijk. Vooral in de drukke decembermaand verkiezen we het gemak van online vaak boven het ouderwetse kerstshoppen in de winkelstraat. Eind november was er al een piek te zien in het aantal online aankopen, maar na het weekend is het naar verwachting opnieuw raak: morgen is de drukste dag voor online aankopen van het jaar. Wat kan je op deze dag verwachten?

Black Friday en Cyber Monday

In Nederland is de populariteit van Black Friday en Cyber Monday dit jaar enorm toegenomen. Meer bedrijven speelden op deze Amerikaanse feestdagen in met extreme kortingen. De eerste piek in online aankopen was daarom al in de laatste week van november. Dat is dit jaar naar verwachting de drukste week wat online aankopen betreft. Omdat ons land steeds meer meegaat in de internationale trends, is de goedheiligman door de kerstman verslagen. Eerst was Sinterklaas de drukste periode op het gebied van cadeaus, maar nu wordt er met kerst een nog grotere drukte verwacht.

Drukste dag met Kerst

De piek voor wat betreft de drukste week is dan wel eind november, maar de dag waarop de meeste online aankopen worden is naar verwachting vlak voor kerst. De maandag voor kerst is al jaren de drukste dag, dus op 17 december wordt dit jaar topdrukte verwacht. Op deze dag verdriedubbelt het aantal webshoporders in vergelijking met een normale dag. Steeds meer webshops bezorgen bestellingen nog dezelfde dag, dus ook 24 december zal een drukke dag worden. De echte waaghalzen durven op die dag nog hun last-minute aankopen te doen.

Pakketbezorging

Pakketdiensten krijgen het steeds drukker nu we steeds meer online komen. Bedrijven als PostNL merken tijdens de feestdagen een enorme topdrukte. Als gevolg hiervan wordt het risico steeds groter dat bestellingen die op het laatste moment gedaan worden, niet op tijd bezorgd worden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!