Drukste dag voor de e-commerce op komst: aantal webshoporders verdriedubbeltFeestdagendrukte door online aankopen

Winkelen waar en wanneer het je uitkomt: dat vinden consumenten heerlijk. Vooral in de drukke decembermaand verkiezen we het gemak van online vaak boven het ouderwetse kerstshoppen in de winkelstraat. Eind november was er al een piek te zien in het aantal online aankopen, maar na het weekend is het naar verwachting opnieuw raak: morgen is de drukste dag voor online aankopen van het jaar. Wat kan je op deze dag verwachten?

Black Friday en Cyber Monday

In Nederland is de populariteit van Black Friday en Cyber Monday dit jaar enorm toegenomen. Meer bedrijven speelden op deze Amerikaanse feestdagen in met extreme kortingen. De eerste piek in online aankopen was daarom al in de laatste week van november. Dat is dit jaar naar verwachting de drukste week wat online aankopen betreft. Omdat ons land steeds meer meegaat in de internationale trends, is de goedheiligman door de kerstman verslagen. Eerst was Sinterklaas de drukste periode op het gebied van cadeaus, maar nu wordt er met kerst een nog grotere drukte verwacht.

Drukste dag met Kerst

De piek voor wat betreft de drukste week is dan wel eind november, maar de dag waarop de meeste online aankopen worden is naar verwachting vlak voor kerst. De maandag voor kerst is al jaren de drukste dag, dus op 17 december wordt dit jaar topdrukte verwacht. Op deze dag verdriedubbelt het aantal webshoporders in vergelijking met een normale dag. Steeds meer webshops bezorgen bestellingen nog dezelfde dag, dus ook 24 december zal een drukke dag worden. De echte waaghalzen durven op die dag nog hun last-minute aankopen te doen.

Pakketbezorging

Pakketdiensten krijgen het steeds drukker nu we steeds meer online komen. Bedrijven als PostNL merken tijdens de feestdagen een enorme topdrukte. Als gevolg hiervan wordt het risico steeds groter dat bestellingen die op het laatste moment gedaan worden, niet op tijd bezorgd worden.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek