Places logo
Menu

Schrijven voor mobiele gebruikers

Schrijven voor mobiele gebruikers

Consumenten lezen het nieuws tegenwoordig vooral via hun smartphone. Maar niet alleen dat is veranderd; de meeste mensen worden deze tijd bereikt met advertenties via social media. Dat gaat zelfs grotendeels onbewust: het regelmatig zien van uw bedrijfsnaam zorgt al voor herkenbaarheid en leidt tot meer aankopen. Een social media bericht voor smartphone gebruikers heeft natuurlijk een andere insteek, dus het is goed om te weten hoe u teksten schrijft voor mobiele gebruikers.

Aandacht trekken

Veel marketeers denken dat mobiele content zo kort mogelijk moet zijn om genoeg lezers te trekken. Dat is een mythe. Kort of lang: consumenten lezen uw tekst als hij pakkend en relevant is. De gouden regel is dan ook: don't write less, write better. Dat begint natuurlijk bij een intrigerende titel, die het liefst niet te lang is. Spreek de lezer persoonlijk aan, of verbaas met een opvallend statement.

Aandacht vasthouden

Teksten op mobiele telefoons worden door de consument gescand: de eerste 2 zinnen en tussenkopjes worden als eerste gelezen. Het is daarom aan u om te zorgen dat de consument geboeid blijft. Maak de titel echter niet mooier dan de inhoud, want als de titel misleidend is haakt de lezer af. Wat wel goed werkt is quotes en bullet points toevoegen, zodat de hoeveelheid tekst niet afschrikt. Maak de bullet points symmetrisch: begin bijvoorbeeld altijd met een werkwoord. Ook tussenkopjes dragen bij aan overzichtelijkheid en laten de tekst korter lijken.

Tot het einde gegrepen

Een succesvol bericht voldoet aan de behoeften van de mobiele gebruiker. Die wil makkelijk door de tekst kunnen navigeren om zo snel te vinden wat hij zoekt (bijvoorbeeld het antwoord op de vraag die u in de titel heeft gesteld). Het is niet nodig om te 'schrijven voor mobiel'; zolang de tekst interessant is en goed in elkaar zit, kunt u hem zo lang maken als u wilt. U heeft weliswaar weinig ruimte, dus voorkom langdradige zinnen en plaats de belangrijkste informatie aan het begin van elke alinea.

Nu u de dynamiek van het schrijven voor mobiel gebruik onder de knie heeft, kunt u zich richten op het belangrijkste doel. Dat is natuurlijk meer bezoekers voor uw website! Een goede zakelijke website is net zo belangrijk om te zorgen dat de consument over gaat tot een aankoop. Het team van Places.nl helpt u bij het maken van een website die goed in elkaar zit.

Op social media vergroot u natuurlijk uw naamsbekendheid, maar wist u dat u 6,6 miljoen potentiële klanten kunt bereiken met een advertentie op Openingstijden.com of Telefoonboek.nl? Bel voor meer informatie hierover vrijblijvend naar 024 – 3555 299!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!