Places logo
Menu

Domeinregistratie for dummies

Domeinregistratie for dummies

Als u online wil gaan met uw bedrijf, heeft u het vast al een keer voorbij zien komen: domeinregistratie. Kort gezegd is domeinregistratie het vastleggen van een domeinnaam. Wat een domeinnaam precies is, wat u ermee kunt, en hoe is uw domein registreert leest u in onderstaande blog.

Domeinnaam

Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem waarmee computers zoals webservers en mailservers geregistreerd staan.
Net zoals een huis een bepaald adres heeft, maakt internet ook gebruik van adressen. Bedrijven en particulieren vragen zo een domeinnaam aan op internet. Een domeinnaam is een unieke naam van uw bedrijf die u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een persoonlijk emailadres of een website. Dit kan de naam zijn van uw bedrijf, maar ook een familienaam of de naam van uw vereniging.

De domeinnaam is gekoppeld aan een IP-adres dat uit nummers bestaat. Het DNS is als het ware een telefoonboek van het internet. Omdat het onthouden van een aantal nummers onhandig is, worden er goede domeinnamen verzonnen en gebruikt die effectief en eenvoudig te onthouden zijn. Bedrijven als particulieren maken er veel gebruik van, zowel om anderen te vinden als om gevonden te worden op internet. Dit filmpje geeft duidelijk weer wat een domeinnaam precies is.

Uw domein registreren

Het wordt aangeraden uw domein te registreren bij een bedrijf dat is aangesloten bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Deze bedrijven zijn gemachtigd om domeinen te maken en te verkopen. Als u uw domein registreert bij een bedrijf dat niet bij de SIDN is aangesloten, betekent dit dat dit bedrijf uw domein registreert bij een ander bedrijf, dat wel lid is van de SIDN. Dit is dus een overbodige stap, die u als klant onnodig veel geld kost. Op deze website vindt u de bedrijven die gekoppeld zijn aan de SIDN.

Domeinregistratie bij Places.nl

Bij Places heeft u de mogelijkheid om een eigen unieke domeinnaam te kiezen als u via Places uw eerste website creëert. In deze vorige blog komt u meer te weten over de voordelige domeinregistratie via Places.
Meer informatie over domeinnamen en domeinregistratie? Neem gerust contact op met onze klantenservice via 024 – 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!