Places logo
Menu

DNB huurt hackers in voor testaanvallen op banken

DNB huurt hackers in voor testaanvallen op banken

De Nederlandsche Bank (DNB) wil banken voorbereiden op cyberaanvallen door digitale testaanvallen uit te voeren. Zij huren hackers in om het project uit te voeren.

Dat meldt DNB in het Financiële Dagblad (FD). DNB heeft een team van hackers ingehuurd die normaal gesproken werkzaam zijn bij cybersecuritybedrijven. Deze hackers zullen testaanvallen uitvoeren op niet alleen banken, maar ook op beursexploitanten en clearinghuizen. Het programma krijgt de naam Tiber.

Onder toezicht van DNB zullen de hackers hun best doen om in te breken bij een bepaalde financiële instelling. Er zullen enkele personen bij de instelling werkzaam zijn die weten dat de hack is georganiseerd. De rest van de organisatie zal niets afweten van de testaanval en moet proberen de hack af te weren.

De financiële organisaties kunnen de hackers zelf inhuren zodat zij zelf kunnen bepalen hoe en wanneer ze de hacks organiseren. Hoe het momenteel staat met de cybersecurity van de financiële instellingen, daar kan het DNB wegens belangenverstrengeling niets over laten weten.

Wel laat bestuurslid van DNB Petra Hielkema weten aan het FD dat cyberaanvallen dagelijkse kost in de financiële sector. "Je moet constant op je qui vive zijn, altijd met de laatste ontwikkelingen meegaan. Omdat de deelnemende partijen aan Tiber de resultaten met elkaar delen, kunnen we de cyberweerbaarheid versneld vergroten.", zo vertelt Hielkema in het FD.

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!