Places logo
Menu

Dit zijn de must-know zakelijke dresscodes en zo kleedt u zich ernaar

Dit zijn de must-know zakelijke dresscodes en zo kleedt u zich ernaar

Voor elke gelegenheid een andere dresscode. Dresscodes als casual en gala klinken u vast al bekend. Ook in de zakelijke wereld gelden soms bepaalde dresscodes. Wat draagt u wanneer en bij welk bedrijf? Places Nieuws zet voor u de zakelijke dresscodes op een rij, en wat u hierbij draagt, zodat u gegarandeerd een goede indruk maakt.

Nuttige dresscodes voor op kantoor

Het ene bedrijf is het andere niet. Op het ene kantoor kunt u prima in uw spijkerbroek verschijnen, maar soms wordt van u verwacht een nette pantalon aan te trekken. Bij sommige bedrijven kunt u casual voor de dag komen, terwijl het in de financiële wereld gepaster is om volgens Business (formal) of Business Casual gekleed te gaan. Daarnaast zijn er ook nog andere dresscodes gepast op kantoor, zoals casual chic en smart casual. Lees snel verder om erachter te komen wat elke dresscode inhoudt.

Business (formal)

Deze dresscode wordt of Business of Business Formal genoemd en is de meest formele zakelijke dresscode die er is. Voor mannen betekent dit een pak, vaak een stropdas en nette en dichte schoenen. Vrouwen kunnen vaak wat meer variëren, maar een donkere gepaste rok met een nette blouse of een pak is de beste keuze. Vaak wordt er voor kleding gekozen waarbij mouwen over de elleboog komen en rokken en jurken op de knie of net erover. Kleuren zijn vaak donker, of blauw en effen. Schoenen kunnen zowel plat zijn als nette pumps. Accessoires zijn bij deze dresscode subtiel. Verder is het belangrijk om verzorgd voor de dag te komen.

Business casual

Naast business formal is er ook business casual. Dit is al een meer toegankelijke vorm van de zakelijke outfit. Kort gezegd is dit de kleding die u normaal zou dragen, maar dan net wat netter. Spijkerstof past niet binnen deze dresscode. Voor vrouwen geldt een nette pantalon of een rok als een geschikte outfit, ook een zakelijke jurk is geschikt. Een zwarte broek in spijkerstof en een nette blouse is ook een business casual outfit. Zolang het netjes blijft, zijn er veel opties mogelijk. Voor mannen geldt dat een pantalon of chino gedragen kan worden met daarop een overhemd of net poloshirt. Deze kan eventueel gecombineerd worden met een cardigan.

Smart casual

Smart casual lijkt op business casual, maar is toch net even anders. De kledingkeuze hangt hier vooral af van het type gelegenheid. Het is casual, met een chique randje. Kleding is dus elegant, modieus en netjes. Kleding mag hier een creatieve en speelse combinatie zijn, zolang het totaalplaatje er goed uit blijft zien. Voor vrouwen is het een semi-nette outfit. Een spijkerbroek is niet geschikt. Het kan een mooie jurk zijn of een jumpsuit met een vestje. Het kan daarnaast een nette zwarte broek zijn met een blouse. Sneaker zijn te casual. Voor mannen geldt dat een overhemd de basis is voor de smart casual look. Deze kan gecombineerd worden met een chino. Een colbert wordt alleen gedragen als het weer dit toestaat.

Casual chic

Casual chic is net iets chiquer dan de smart casual dresscode. Het idee is dat kleding comfortabel en draagbaar is. Een sportief shirt kan dus prima, zolang dit gecombineerd wordt met een chique broek. Dit is een meer informele dresscode die vaak gehanteerd wordt op casual friday. Vrouwen kunnen een nette broek dragen met een blouse of vest, een jurk met een sportief jasje of een nette rok met een simpel truitje. Hierbij geldt ook: stem uw outfit af op de gelegenheid. Mannen kunnen kiezen voor een katoenen broek, gecombineerd met een overhemd, sportief shirt of een trui. Bijpassende accessoires zijn een nette riem en een mooi horloge.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!