Places logo
Menu

Dit kan crowdfunding betekenen voor uw onderneming!

Dit kan crowdfunding betekenen voor uw onderneming!

Crowdfunding is een opkomend fenomeen en groeit dagelijks in populariteit. Ook in Nederland wordt het steeds populairder. Er zijn tegenwoordig verschillende platformen die crowdfunding faciliteren. Zo kunt u tegenwoordig een start-up bij elkaar financieren via crowdfunding maar ook is het mogelijk om met behulp van crowdfunding een geldbedrag te lenen. Places.nl heeft voor u uitgezocht wat crowdfunding kan betekenen voor uw onderneming.

Risico

De markt is nog in een jonge fase en het is een komen en gaan van platformen die crowdfunding faciliteren. Een crowdfunding campagne starten gaat ook niet altijd zonder risico's, met een lening zit u zoals bij een bank ook vast aan een hoog rentepercentage. De lening word dan verstrekt door verschillende particulieren die samen de crowd vormen. Op het moment dat de start-up of het bedrijf dat de lening aangaat failliet gaat, verliezen de particulieren hun geinvesteerde geld. Het is dus van belang dat er voor er tot crowdfunding wordt overgegaan een goede afweging wordt gemaakt.

Promoten

Omdat crowdfunding nog vol met risico's zit voor zowel de investeerders als de ondernemer is het van belang er een goede campagne achter zit. Het vertrouwen van investeerders is moeilijk te winnen en het is belangrijk dat u het moment en de manier waarop u de crowdfunding gaat uitvoeren zorgvuldig uitkiest. Een goede campagne is tijdrovend en het is van belang dat u van te voren een beoogd eindbedrag vaststelt. Het werken met een geldbedrag als target kan als een sleur ervaren worden.

Iets voor u?

Crowdfunding kan een uitkomst bieden om in een korte tijd veel geld te werven voor een start-up. Het is met name interessant als u een product op de markt wilt brengen, u kunt dan uw crowd belonen door hen het product toe te sturen. Zo betaalt u uw lening af én draagt u bij aan de afzet van uw start-up. U moet natuurlijk wel bewust zijn van de risico's die crowdfunding met zich meebrengt.

Het is belangrijk om tijdens een crowdfunding campagne uw idee tot in detail uit te leggen aan potentiële investeerders. Zo wint u meer vertrouwen en kunt u de investeerder enthousiasmeren over uw plannen. Niet alle crowdfunding websites bieden hier een groot platform voor. U kunt al uw idëen uitwerken in een Places Website. Dit kan gratis! Ideaal voor wanneer u nog startende bent. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Places.nl via 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!