Places logo
Menu

Dit is de eerste toerist die bij SpaceX tekende voor een reis om de maan

Dit is de eerste toerist die bij SpaceX tekende voor een reis om de maan

De eerste passagier voor een vlucht om de maan met een raket heeft getekend. Dat maakte SpaceX vorige week bekend op Twitter. Gisteren is de identiteit van de eerste passagier onthuld.

Big Falcon Rocket
De BFR, de Big Falcon Rocket, is de gigantische raket die Elon Musk met zijn bedrijf SpaceX momenteel ontwikkelt om mensen naar de maan en Mars te sturen. Het BFR-ontwerp werd vorig jaar gepresenteerd en bestaat uit een combinatie tussen een raket- en ruimteschip. De hoofdraket zal 31 Raptor-motoren hebben en in staat zijn om 150 ton in een baan om de aarde te brengen.

Speculaties vooraf
Uit een tweet van Elon Musk vorige week bleek dat de passagier waarschijnlijk afkomstig is uit Japan. Het internet speculeerde voor de livestream al volop over wie de gelukkige zou zijn. Er werd vooral gedacht aan de Japanse miljardair en ondernemer Yusake Maezawa, maar ook de game-ontwikkelaar Hideo Kojima zou volgens speculaties de potentiële ruimtevaarder kunnen zijn. Uiteindelijk bleek dat de degenen die dachten aan de Japanse miljardair gelijk hadden: in 2023 gaat Maezawa de reis maken.


Foto: Pixabay

Geschreven door Elise Kaak

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!