Dit is de eerste toerist die bij SpaceX tekende voor een reis om de maanGisteren tekende de eerste gelukkige toerist voor een reisje naar de maan.

De eerste passagier voor een vlucht om de maan met een raket heeft getekend. Dat maakte SpaceX vorige week bekend op Twitter. Gisteren is de identiteit van de eerste passagier onthuld.

Big Falcon Rocket
De BFR, de Big Falcon Rocket, is de gigantische raket die Elon Musk met zijn bedrijf SpaceX momenteel ontwikkelt om mensen naar de maan en Mars te sturen. Het BFR-ontwerp werd vorig jaar gepresenteerd en bestaat uit een combinatie tussen een raket- en ruimteschip. De hoofdraket zal 31 Raptor-motoren hebben en in staat zijn om 150 ton in een baan om de aarde te brengen.

Speculaties vooraf
Uit een tweet van Elon Musk vorige week bleek dat de passagier waarschijnlijk afkomstig is uit Japan. Het internet speculeerde voor de livestream al volop over wie de gelukkige zou zijn. Er werd vooral gedacht aan de Japanse miljardair en ondernemer Yusake Maezawa, maar ook de game-ontwikkelaar Hideo Kojima zou volgens speculaties de potentiële ruimtevaarder kunnen zijn. Uiteindelijk bleek dat de degenen die dachten aan de Japanse miljardair gelijk hadden: in 2023 gaat Maezawa de reis maken.


Foto: Pixabay

Geschreven door Elise Kaak


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek