Places logo
Menu

Met deze top 10 boekhoudprogramma's heeft u uw administratie voor 2020 op orde

Met deze top 10 boekhoudprogramma's heeft u uw administratie voor 2020 op orde

Op internet bestaat er een ruime keuze aan boekhoudprogramma's voor zelfstandigen. Voordat u als startend zzp'er een online boekhouding wilt gaan uitvoeren, zult u eerst voor uzelf moeten nagaan welke programma's het beste bij uw werkzaamheden past. Volgens ZZP Barometer richten de meeste online boekhoudprogramma's zich op gebruiksgemak, aangezien veel ondernemers tijd hebben voor de opbouw van hun bedrijf.

 1. SnelStart: met dit programma hebben ondernemers de mogelijkheid om hun boekhouding 100% te automatiseren. Bij SnelStart vinden ze namelijk dat u geen boekhouder bent, maar ondernemer. Met dit programma kunt u online koppelingen maken die u veel tijd besparen. Denk hierbij aan een automatische voorraadbeheer functie. Naast een online werkomgeving biedt SnelStart ook een mobiele applicatie. Ondernemers kunnen al vanaf €10,- per maand een abonnement aanschaffen.
 2. e-Boekhouden.nl: is een boekhoudpakket die speciaal voor zzp'ers en startende ondernemers is ontwikkeld. Het programma wijst zich vanzelf, waardoor geen grote voorkennis van boekhouding is vereist. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, dan beschikt e-Boekhouden.nl over een uitgebreid online handleiding en kennisdatabank met voorbeelden en tips. e-Boekhouden.nl beschikt over bankkoppelingen, een mobiele applicatie en btw-aangifte wordt direct opgemaakt en verstuurd vanuit het programma. e-Boekhouden.nl biedt drie pakketten aan: één voor starters, het zzp- en standaardpakket. Voor startende ondernemers is e-boekhouden.nl gratis te gebruiken. Zzp'ers betalen vanaf €7,95 per maand en bedrijven hebben een standaard abonnement vanaf €9,50 per maand.
 3. Vixum: is een online boekhoudprogramma voor startende zzp'ers die flexibel zijn in hun werkomgeving. Vixum kunt u overal op ieder moment van de dag bereiken: onderweg, thuis of op kantoor. Met Vixum houdt u uw administratie overzichtelijk in één online webomgeving. Het is een eenvoudig en betaalbaar online boekhoudprogramma waarin boekhouden, agenda- en contactbeheer samenkomen. Vixum biedt een abonnement aan vanaf €19,- per maand.
 4. MoneyMonk: is een boekhoudpakket voor startende dienstverlenende zzp'ers en freelancers. Met MoneyMonk kunt u online factureren, boekhouden en administratie bijhouden. Daarnaast biedt de online software ondersteuning voor vrijwel alle Nederlandse banken, wel zo handig! Hierdoor ontvangt u de mogelijkheid om bankmutaties van uw bedrijfsrekening automatisch te importeren in het systeem. Wanneer u minder dan 1 jaar als ondernemer staat ingeschreven, wordt MoneyMonk voor de eerste zes maanden voor slechts €10,- per maand aangeboden, daarna betaalt u, net als alle andere ondernemers, €20,- per maand.
 5. Exact Online: biedt een compleet administratiepakket met alle benodigde functies voor zzp'ers. Zo kunt u uw administratie eenvoudig beschikbaar stellen aan de boekhouder of accountant. Hierdoor kunt u een deel zelf regelen en een deel aan de expert overlaten. Wanneer u meer ondersteuning uit Exact Online wilt halen zijn er meerdere modules verkrijgbaar. Exact Online is integreerbaar met Exact voor Boekhouden. Het software platform is verkrijgbaar vanaf €39,- per maand.
 6. Twinfield: is een online boekhoudpakket die startende ondernemers begeleidt bij de opvolging van betalingen, rapportering en facturen. Zo biedt Twinfield een online training voor boekhouden. Speciaal voor zzp'ers heeft Twinfield een abonnement genaamd Twinfield Factureren. Hiermee kunt u uw facturen rechtstreeks in het professionele boekhoudplatform opmaken. Naast een online werkomgeving heeft Twinfield een mobiele applicatie voor onderweg. Daarnaast biedt het samenwerkingsmogelijkheden met uw accountant of administratiekantoor. Bij Twinfield weet u zeker dat u goed zit met het Zeker-onLine keurmerk. Zeker-OnLine staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van de dienstverlening. Een abonnement is mogelijk vanaf €42,- per maand.
 7. Moneybird: staat voor eenvoud en gemak. Het online boekhoudprogramma heeft een simpel karakter en werkt intuïtief waardoor de administratie en boekhouding voor zzp'ers gemakkelijk is. Met Moneybird maken ondernemers in een handomdraai een offerte of factuur door factuurregels aan categorieën te koppelen. Verder worden btw-percentages uit de facturen en inkomende documenten automatisch verwerkt in uw btw-aangifte. Daarnaast is er een overzicht met adviseurs beschikbaar die over uw schouder mee kunnen kijken als extra ondersteuning. Moneybird biedt haar pakketten aan vanaf €12,- per maand.
 8. Reeleezee: is ook een toegankelijke online software die boekhouden en administratie makkelijker maakt voor ondernemers. Reeleezee hanteert geen moeilijke boekhoudtermen en heeft daarom een flexibel boekhoudpakket voor zzp'ers en startende ondernemers. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat ondernemers hun pakket kunnen inrichten met afzonderlijke modules en afstemmen op hun individuele behoeftes. Reeleezee heeft zowel een website als mobiele applicatie en is voorzien van een Zeker-Online keurmerk. Ondernemers schaffen al een pakket aan vanaf €7,50,- per maand.
 9. Informer: is een boekhoudpakket die toepasbaar is voor iedere ondernemer. Afhankelijk van het type ondernemer biedt Informer op maat gemaakte pakketten met verschillende functies. Informer streeft ernaar om het verlengstuk van uw onderneming te zijn, uw eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon. Informer werkt daarom volledig transparant om het vertrouwen van klanten voor hen te winnen. Het online boekhoudprogramma is snel, eenvoudig en duidelijk. Dit wordt door het Zeker-OnLine keurmerk bevestigd. Groot voordeel van Informer is de directe, beveiligde, koppeling met de Belastingdienst. Informer heeft zowel een online werkomgeving als mobiele applicatie. Pakketten zijn er vanaf €10,- per maand.
 10. Yuki: heeft als missie om de samenwerking tussen de ondernemer en accountant te versterken door ze met elkaar te verbinden via hun online boekhoudplatform. De software biedt een complete online boekhouding, inclusief automatische verwerking van de aangeleverde bestanden, archiveren van informatie en correspondenties rond verzekeringen, een personeelsbestand en inboeken van kosten. Yuki's boekhoudprogramma wordt ondersteund en gecontroleerd door een ervaren team van boekhouders. Daarnaast is de software in staat om via uw smartphone een foto van de kassabon te maken en op Yuki te uploaden. Door de automatische verwerking hoeft u nooit meer te wachten tot uw accountant u de gegevens mailt.

De beste boekhouder vinden in uw eigen regio

Met Koos.nl kunt u eenvoudig offertes van geschikte boekhouders in uw regio vergelijken in één overzicht. Zo kunt u gemakkelijk de juiste keuzes maken en de beste boekhouder voor uw situatie in uw regio kiest. Koos.nl is een online platform waarbij u tijd, geld en energie bespaart door uw offerteopdracht via Koos.nl uit te voeren. Koos.nl is een gratis platform en heeft een bereik van meer dan 240.000 aangesloten Nederlandse bedrijven. Vind vandaag nog de beste boekhouder in uw regio!

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!