Places logo
Menu

De voordelen van WhatsApp voor zakelijk gebruik

De voordelen van WhatsApp voor zakelijk gebruik

Het is misschien niet het eerste wat in u opkomt als u denkt aan een manier om uw klanten te bereiken, maar er is veel voor te zeggen: WhatsApp is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dagelijks worden via Whatsapp zo'n 30 miljard berichten verzonden. In deze blog legt Places.nl u uit welke rol WhatsApp voor u kan spelen.

Waarom WhatsApp?

U kent WhatsApp misschien als een chat-dienst voor privé gebruik, met veel vrolijke emoticons die berichten geen professionele uitstraling geven. Toch is het gebruik van deze chat-dienst een zeer handige tool op te gebruiken binnen de zakelijke wereld. Weet u namelijk dat mensen gemiddeld 23 keer per dag hun WhatsApp berichten checken? Dat zijn dus 23 kansen om uw klant op de hoogte te stellen van bijvoorbeeld acties, bestellingen, reserveringen, diensten etc. Daarnaast worden WhatsApp berichten snel gelezen en kunt u door groepsberichten klanten gemakkelijk snel en in grote getale bereiken. Meer hierover vindt u in dit artikel.

Onderdelen van WhatsApp om te gebruiken

Klanten kunnen zich aanmelden voor uw "newsfeed". Zij ontvangen dan met enige regelmaat berichten via WhatsApp. Het is mogelijk voor de klant te reageren op dit bericht. Hierbij blijft het telefoonnummer van deze persoon anoniem en komt de reactie niet in de groepsapp. Zo blijft de privacy gewaarborgd.

Een handig voordeel aan WhatAapp is ook het kunnen verzenden en ontvangen van foto- en videomateriaal. Een afbeelding trekt meer aandacht dan tekst, dus ook voor bijvoorbeeld het promoten van uw dienst of product is het gebruik hiervan aan te raden.

Tot slot staat tegenwoordig op sites naast de Facebook en Twitter knop ook een WhatsApp-deelknop. Deze knop zorgt ervoor dat de info van de website gedeeld wordt via Whatsapp. Het blijkt dat mensen hier vaker op klikken dan bijvoorbeeld op de Twitter-deelknop. De chat-dienst verspreidt zich dus meer en meer onder het publiek.

Succesvoorbeelden

Bent u benieuwd wat de ervaringen zijn van anderen die u voorgingen? Op deze website vindt u verschillende verhalen over zakelijke ondernemers die Whatsapp gebruiken als dienst om in contact te komen met hun klanten.

Meer handige tips lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten. U vindt er dagelijks een nieuw artikel gericht op ondernemers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!