Places logo
Menu

De subsitute phone helpt mensen van hun smartphone verslaving af

De subsitute phone helpt mensen van hun smartphone verslaving af

Dit is voor de smartphone-verslaafden onder ons die echt niet van hun telefoon kunnen afblijven. De Oostenrijkse ontwerper Klemens Schillinger heeft de Substitute Phone gemaakt om mensen te helpen van hun smartphone-verslaving af te helpen.

"Steeds vaker hebben mensen de neiging om hun telefoon te checken, zelfs als zij niet eens een specifiek berichtje of telefoontje verwachten. Deze observaties waren de inspiratie voor het idee om een tool te maken die helpt bij het stoppen van dit check-gedrag", zo vertelt Schillinger aan ontwerpmagazine Dezeen.

Net echt?

De ontwerper heeft vijf verschillende neptelefoons ontwikkeld. Deze substitute phones zijn gemaakt van polyoxymethyleen plastic en in het oppervlakte zijn stenen kralen naast elkaar geplaatst. Gebruikers kunnen door hun vingers over de kralen te laten glijden net doen alsof ze over een telefoon swipen, pinchen of scrollen. Het plastic is een vrij zware soort plastic waardoor het gewicht van een echte telefoon na wordt gebootst.

De telefoons zijn nog niet te koop, maar de webwinkel van Klemens Schillinger geeft wel aan dat de winkel binnenkort zal openen. De telefoons waren onderdeel van de Vienna Design Week, een designfestival in Wenen.

Of de neptelefoon ook daadwerkelijk zal doen wat hij moet doen, dat is nog maar net de vraag. Want het is misschien niet het hersenloos swipen waar mensen aan verslaafd zijn, maar aan het krijgen van likes op Facebook of matches op Tinder dankzij dit swipe-gedrag. Het is niet zo dat mensen een beloning krijgen door over de kraaltjes heen te glijden met hun vinger.

Offline-lamp

Blijkbaar heeft Klemens Schillinger echt moeite met het feit dat mensen zoveel tijd op hun smartphone besteden, want hij heeft ook nog een ander object ontwikkeld met hetzelfde doel.

De Offline-lamp is een lamp met een klein kastje onderin waar precies een smartphone inpast. De lamp gaat pas aan als je je smartphone in dit kleine laatje plaatst zodat je je met het licht van de lamp weer kan focussen op het werk dat je eigenlijk hoort te doen. Het laatje herkent het gewicht van een smartphone en activeert op die manier de lamp.

Foto: Leonhard Hilzensauer

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!