Places logo
Menu

De herfst is vandaag officieel begonnen en zó haal je alles uit dit seizoen

De herfst is vandaag officieel begonnen en zó haal je alles uit dit seizoen

De herfst is het seizoen van de warme kleuren, vallende bladeren en najaarsrust. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vandaag, 21 september, de herfst officieel begonnen is. Misschien kleuren de bladeren nog niet meteen rood, oranje en geel, maar het is altijd wel een bijzondere dag. Het laatste kwartaal van 2018 is aangebroken en de eindejaarsstress zit er alweer bijna aan te komen. Maar voordat het zo ver is, eerst een mooi moment om eens vooruit te blikken hoe jij alles uit de herfst haalt. Van inhaken tot reflecteren en van wandelen tot vooruitwerken.

Haak in op de herfstvakantie

Denk je aan herfst, dan denk je al snel aan de herfstvakantie. Dit jaar heeft regio Zuid van 13 tot en met 21 oktober vakantie en is het daarna, van 20 oktober tot en met 28 oktober, de beurt aan regio Noord en Midden. Leuk om daar als ondernemer op in te haken, bijvoorbeeld als jij zonvakanties aanbiedt. Veel mensen zijn vrij van werk en slecht herfstweer kan een reden zijn dat mensen naar de zon verlangen. Als jij opvalt door advertenties is de kans aanzienlijk groter dat de doelgroep bij jou een last minute vakantie komt boeken. Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden van bedrijven die goed in kunnen haken op de herfstvakantie. Denk bijvoorbeeld aan boekenwinkels, interieurwinkels en bedrijven die activiteiten voor gezinnen aanbieden. Wie weet liggen er wel kansen voor jou als ondernemer. Door slim in te spelen op actualiteiten kan jij je als ondernemer namelijk relevanter maken voor je doelgroep. Sta eens stil bij welke periode, gebeurtenis of evenement jij in kan haken.

Maak een herfstwandeling

Het wordt s' avonds weer steeds vroeger donker, tot grote ergernis van de meeste mensen. Grote kans dat als je een vroege vogel bent, zelfs jouw ochtendwandeling naar het werk al in het donker is. En dat terwijl we daglicht juist nodig hebben: ons lichaam maakt dan namelijk cortisol aan, een hormoon dat ervoor zorgt dat we wakker blijven, aandacht hebben voor wat we moeten doen en wat betreft stress tegen een stootje kunnen. Om dit te kunnen doen heeft je lichaam daglicht nodig en je lichaam krijgt hier natuurlijk minder van met deze korter wordende dagen. Maak in je lunchpauze eens een lekkere wandeling maken of haal een frisse neus in het bos op je vrije dag. In de herfst is er genoeg moois te zien én het bevordert je gezondheid. Dan Heb je weer de volle aandacht en focus op je werk.

Tijd om te reflecteren

De herfst is bij uitstek perfect voor reflectie, omdat het vaak een wat rustiger seizoen is. Bekijk de afgelopen periode eens van een afstandje: wat is goed gegaan en wat kan nog beter? Denk na wat je wil verbeteren komend seizoen en hoe je dat aan gaat pakken. Kortom, maak een plan voor een succesvolle herfst en wat je nodig hebt om dit goed neer te zetten. Doe je dit vooral zelf met je eigen kennis, breid je je team uit of breid je juist je eigen kennis uit? Die rustige momenten zijn ook ideaal om vooruit te werken. Schrijf bijvoorbeeld alvast wat interessante mails, Facebookberichten en Instagram updates.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!