Places logo
Menu

Got2Groove: 'Samenwerken allerbelangrijkst als ondernemer'

Got2Groove: 'Samenwerken allerbelangrijkst als ondernemer'

Een ondernemer met passie

Francis Neslo heeft net een nieuwe dansschool geopend in Rotterdam. Haar dansschool Got2Groove is ontstaan uit haar eerdere bedrijf Playgroove in Amsterdam. 'Ik dans mijn hele leven al. Op jonge leeftijd ben ik al dansles gaan geven. Het bedrijf waar ik toen werkte werd steeds groter en de dansklassen werden drukker. Toen dacht ik: 'Dit kan ik zelf ook!'. Vandaar dat ik Playgroove heb opgezet', vertelt Francis. Sinds januari 2014 heeft Francis haar eigen dansschool, Got2Groove, geopend in Rotterdam. 'Ik wilde in de bedrijfsnaam 'groove' behouden. Met Playgroove gaf ik alleen les aan kinderen en die naam vond ik te kinderlijk voor mijn dansschool in Rotterdam, aangezien Got2Groove een dansschool is voor alle leeftijden', legt Francis uit. Het aanbod in dansstijlen is heel divers: van klassiek ballet tot hiphop. De danslessen worden niet alleen door Francis zelf gegeven, maar ook door freelance dansleraren.

Concurrentie

Van concurrentie heeft Got2Groove weinig last. 'Ons aanbod aan dansstijlen is heel divers', vertelt Francis. 'Ook is de locatie erg gunstig.' De dansschool ligt in een wat slechtere wijk in Rotterdam. 'In Amsterdam reist iedereen door de hele stad, maar hier in Rotterdam beperken mensen zich tot hun wijk', legt Francis uit. Aangezien er weinig concurrentie is in de wijk, kan Got2Groove zich gemakkelijk als een goede dansschool profileren.

Samen sta je sterkergot2groove

Francis werkt samen met basisscholen en gemeenten en ook dit komt de dansschool ten goede. Via de basisschool geeft Francis dansles aan de kinderen en komen kinderen en ouders in contact met Got2Groove. Door samen te werken met basisscholen, is de dansschool voor de kinderen een belangrijk deel van de wijk. 'Dansen is voor de kinderen een goede tijdsbesteding na school', licht Francis toe. 'De basisschool zorgt ervoor dat de kinderen veilig bij de dansschool aankomen, zodat de kinderen op een gezonde en leuke manier bezig zijn.' Deze formule is ook erg prettig voor ouders, die er zeker van zijn dat hun kinderen goed terecht komen na school. Via de basisscholen en de kinderen komt Francis ook in contact met ouders. 'De ouders zijn ook van harte welkom om te komen dansen bij Got2Groove', legt Francis uit. Zo is er bijvoorbeeld een Zumbaklas met volwassen dames. Ook heeft Francis een speciaal programma dat Fit4Women heet. Dat programma is bedoelt om af te vallen, op een leuke en gezonde manier. 'Overgewicht is een groot probleem in Nederland en in Rotterdam. Naar mijn mening is dansen de leukste methode om dit probleem aan te pakken!', vertelt Francis.

Meer dan een dansschool

Ook met de gemeente heeft Francis een samenwerking die bestaat uit een subsidie vanuit het Jeugdcultuurfonds. 'Door middel van de subsidie kunnen kinderen van wie de ouders geen geld hebben voor sport toch komen dansen', vertelt Francis. 'Die subsidie krijg je niet zomaar. Je moet een duidelijk plan hebben.' Met Got2Groove kan Francis de kinderen uit de wijk veel bieden. Daarom is Got2Groove meer dan een gewone dansschool; het is een bedrijf dat verbonden is met de maatschappij en de gemeente.

Got2Groove online

Met Playgroove was het gebruik van social media minder relevant, aangezien Playgroove zich alleen op kinderen richtte. Got2Groove is voor een breder publiek, waardoor online marketing belangrijker is geworden. Daarom maakt Got2Groove onder andere gebruik van een interactieve website, waarop mensen zich kunnen aanmelden voor danslessen. Op de website staan ook berichten van Twitter en Facebook. Francis plaatst ongeveer 5 keer per week een post op Facebook of een tweet op Twitter over de dansschool. Zo kan je bijvoorbeeld via de social media berichten lezen over de openingstijden en filmpjes bekijken van danslessen. Daarnaast heeft Got2Groove online een bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl en maakt het bedrijf goed gebruik van de website Beste.nl. 'Op Beste.nl heb ik een deal, waarbij een klant 50% korting op 10 danslessen kan krijgen', zegt Francis. Met een goede deal op Beste.nl val je op tussen je concurrenten en kun je nieuwe dansers aantrekken. De coupon is te downloaden via de website en zo kunnen klanten gebruik maken van een aantrekkelijke korting. Op Beste.nl kunnen ondernemers geheel zelfstandig deals aanmaken voor consumenten. Kijk hierhoe je in slechts 4 stappen een deal kunt aanmaken.

Afsluitende tip

Francis heeft vanuit haar eigen ervaringen nog een tip voor andere ondernemers: 'Werk samen, want alleen kom je er echt niet. Je moet als ondernemer een goede marketingstrategie hebben en daarbinnen bekijken welke partijen je kunnen helpen. Vraag jezelf af in welke markt je wilt starten en bekijk welke bedrijven en instanties daar nog meer werkzaam zijn.' 'Ook moet je ervoor zorgen dat je zelf iets te bieden hebt', gaat Francis verder. 'Voor mij is het bijvoorbeeld heel interessant om een samenwerking aan te gaan met een basisschool, maar ook voor de basisschool levert het iets op. Een basisschool kan ouders de service geven dat hun kind uit school op een goede en gezonde manier bezig is. Ook vinden basisscholen het zelf belangrijk dat het goed gaat met de kinderen. Zo creëer je een win-win situatie en dat is goed voor je onderneming', sluit Francis af.

Dansschool Got2Groovelogo-got2groove De Jagerstraat 53 3022 VM Rotterdam www.got2groove.nl

Bekijk ook de bedrijfsvermelding van Dansschool Got2Groove op Telefoonboek.nl

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!