Places logo
Menu

Dag van de Ondernemer: 10 redenen waarom het leuk is om ondernemer te zijn

Dag van de Ondernemer: 10 redenen waarom het leuk is om ondernemer te zijn

Het is vandaag Dag van de Ondernemer, tijd om het ondernemerschap te vieren! Ondernemers worden vandaag in het zonnetje gezet, want jullie creëren groei, banen en welvaart. Iets waar heel Nederland trots op mag zijn. MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot 'Dag van de Ondernemer' om ondernemers te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. Ben je ondernemer of twijfel je om ondernemer te worden? Telefoonboek.nl zet 10 voordelen van ondernemen op een rij. Lang leve het ondernemen!

1. Vrijheid

De vrijheid om te doen wat jij denkt dat belangrijks is, zonder toestemming van je baas staat zeker op nummer één. Geen kritiek van collega's, jij bepaalt zelf wat je doet. De vrijheid om te om je eigen tijd in te delen en te bepalen waar je wilt werken. Bovendien mag je vakantie nemen wanneer je wilt.

2. Eigen verantwoordelijkheid

Alle keuzes die je maakt zijn jouw eigen verantwoordelijkheid. Als ondernemer maak jij zelf eindbeslissingen.

3. Nieuwe uitdaging in je eigen vakgebied

Ondernemen is een nieuwe uitdaging waarmee je volop in je vakgebied kan opereren. Het vergt wat discipline, verantwoordelijkheid en denkvermogen, maar het geeft je de mogelijkheid om elke dag te blijven groeien en jezelf te ontwikkelen.

4. Creatief bezig zijn

Nieuwe producten bedenken, contracten afsluiten, klanten winnen, marketingstrategieën bedenken. Allemaal onderwerpen waar je creatief mee bezig kunt zijn.

5. Continue uitdaging

Als ondernemer word je continu uitgedaagd om problemen op te lossen en kansen te benutten. Als je graag uitgedaagd wordt, is ondernemen echt iets voor jou. Het geeft veel voldoening om elke dag uitgedaagd te worden.

6. Afwisseling

Het ene moment ben je bezig met administratie, het andere moment ben je weer bezig met klantcontact. Vervolgens ga je verder met acquisitie of marketing. Ondernemen geeft veel afwisseling.

7. Netwerk vergroten

Een ondernemer heeft veel baat bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Er zijn veel ondernemers in jouw vakgebied die starters graag een stapje verder willen helpen.

8. Als ondernemer blijf je leren

Een ondernemer moet aan het begin veel zelf doen: website bouwen en inrichten, administratie, marketing, acquisitie. Je leert zelf waar je goed in bent, wat je leuk vindt, welke keuzes jouw bedrijf vooruit helpen en welke zaken je het beste kan uitbesteden.

9. Zelf prioriteiten stellen

Geen manager die dat voor je doet. En dat betekent dat je zelf proactief bezig bent , kansen ziet en die probeert op te volgen.

10. Financiële onafhankelijkheid

Als jouw keuzes die leiden tot succes, profiteer je ook in financiële zin. Als jouw opvolging met een klant succesvol is, dan ben jij degene die daar in naam en financieel van profiteert.

Een veilige manier van starten met ondernemen is beginnen naast uw vaste baan. Probeer een netwerk op te bouwen en lijntjes uit te gooien. Het geeft veel voldoening om te ondernemen.De meeste zelfstandigen die de sprong hebben gewaagd, willen niet meer terug naar een baan in loondienst.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!