Places logo
Menu

Dag van de architectuur: architecten ook online aanwezig?

Dag van de architectuur: architecten ook online aanwezig?

Afgelopen maand was het de Dag van De Architectuur óf beter gezegd weekend van de Architectuur (16 t/m 18 juni). De organisatie wil mensen bewust maken van het belang van architectuur, aangezien deze sector belangrijk is bij veel sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Naast een dag of weekend in teken van de architectuur is het aan te raden dat architectenbureaus ook online aanwezig zijn. Hoe groot of klein architectenbureaus dus ook zijn, het is belangrijk dat architecten online vindbaar zijn via een bedrijfswebsite. Niet alleen om het belang van architectuur onder de aandacht te houden, maar ook om klanten te informeren en aan te trekken. Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites van Nederlandse architecten.

Onderzoek

Met meer dan 1,6 miljoen bedrijfsvermeldingen is Telefoonboek.nl de meest complete bedrijvengids van Nederland die ondernemers en klanten dichterbij elkaar brengt. In totaal werden 6415 bedrijven in de categorie 'architecten' uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht op een werkende website. Hierbij werden bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina niet meegerekend. Bij slechts 42,2% van het totaal aantal onderzochte websites bleek sprake te zijn van een werkende website. Dit betekent dat het merendeel van de Nederlandse architecten (57,8%) online minder goed vindbaar is.

Responsive

Het aantal werkende websites is daarnaast ook getest op de aanwezigheid van een responsive design. Responsiveness zorgt ervoor dat een website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het apparaat dat gebruikt wordt. Hierdoor is de website gebruiksvriendelijk en leesbaar voor zowel desktop als mobiel en tablet. Opvallend is dat het overgrote deel (98,8%) van de Nederlandse architectenbureaus met een werkende website ook een responsive design heeft. Hierdoor zijn architecten online beter vindbaar en zullen mogelijke klanten langer en vaker op de website terecht komen. Dat is een positieve ontwikkeling en vormt een mogelijkheid om potentiële klanten te informeren en aan te trekken.

Gemiste kansen

Volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites missen architecten hiermee een grote kans. "Een overzichtelijke en goed werkende website is tegenwoordig onmisbaar. Zo helpt een bedrijfswebsite niet alleen bij het informeren van potentiele klanten en het creëren van bekendheid, maar kunnen architecten zich hiermee ook onderscheiden van andere architectenbureaus."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!