Places logo
Menu

Computerbedrijven telefonisch slecht bereikbaar

Computerbedrijven telefonisch slecht bereikbaar

Het telefonisch bereiken van computerbedrijven, zoals bedrijven in computerreparatie en computerverkoop, blijkt in Nederland niet eenvoudig te zijn. Maar liefst 74% van de meer dan 3000 beoordeelde bedrijven is volgens consumenten telefonisch onbereikbaar. Dit blijkt uit cijfers van Telefoonboek.nl.

Focus op werkzaamheden

Op Telefoonboek.nl staan alle Nederlandse computerbedrijven vermeld en consumenten kunnen hier aangeven of ze de betreffende computerbedrijven telefonisch hebben kunnen bereiken. Van de meer dan 3000 beoordeelde computerbedrijven blijkt 74% één of meerdere keren telefonisch onbereikbaar te zijn geweest. "Een hoog, maar verklaarbaar percentage waar direct wat aan gedaan kan worden", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

"Het is voor te stellen dat de werknemers bij dergelijke computerbedrijven met name gefocust zijn op hun werkzaamheden, zoals het repareren en verkopen van PC's, laptops en tablets. In deze gevallen heeft het opnemen van de telefoon niet altijd de prioriteit. Aangezien uit ander recent onderzoek blijkt dat één op de vier klanten bij geen gehoor overstapt naar een concurrent, lopen de onbereikbare computerbedrijven op deze manier potentiële klanten mis."

Klant blijft koning

Niet alleen de focus op de daadwerkelijke werkzaamheden kan een oorzaak zijn van telefonische onbereikbaarheid. Joost: "Het is ook mogelijk dat klanten die aanwezig zijn in de zaak voorrang krijgen en dat werknemers dan sneller een telefoontje niet opnemen. Klant blijft immers koning."

Dit onderzoek bij computerbedrijven is gedaan in het kader van Places Antwoordservice, een nieuwe dienst van Telefoonboek.nl.

Bij telefonische onbereikbaarheid stapt één op de vier klanten over op een concurrent. Met uw persoonlijke en professionele Places Antwoordservice loopt uw bedrijf geen enkele klant meer mis.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5,8 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. Inmiddels hebben 50.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!