Places logo
Menu

Cateraars missen de boot: veel websites zijn onveilig en niet gebruiksvriendelijk

Cateraars missen de boot: veel websites zijn onveilig en niet gebruiksvriendelijk

Sinds 2017 gaat het weer de goede kant op met de catering. Met name gezonde voeding werd populairder. Ook steeg het aantal festivals (met bijvoorbeeld streetfood) fors. Waar cateringbedrijven voorheen hun bekendheid en klanten verkregen via fysieke en mond-tot-mond reclame, gaan ook potentiële catering-klanten steeds vaker via internet op zoek naar een cateraar. Een goede website en vindbaarheid is dan een must, in een online wereld die steeds dynamischer en belangrijker wordt.

Slechts 13% van de websites is beveiligd

Een goede website is een veilige website. Op Telefoonboek.nl staan in totaal 3.842 cateringbedrijven reregistreert met een werkende website. Hiervan hebben er slechts 523 (13%) een beveiligde website. Een beveiligde website is te herkennen aan de URL, welke begint met 'https://'. de s staat voor 'secure' wat het Engelse woord voor veilig is. Https geeft drie garanties, versleuteling, integriteit en echtheid. Versleuteling betekent dat de verbinding tussen de gebruiker en de website beveiligd is. Integriteit houdt in dat uitgewisselde gegevens op de website niet kunnen worden onderschept door derden. De laatste, echtheid, geeft aan dat de website authenticiteit heeft; de website is origineel en geen vervalsing van bijvoorbeeld criminelen.

Responsive websites

Naast veiligheid, speelt het gebruiksgemak een belangrijke rol. Een website is responsive als het zich aanpast aan het scherm waarop de bezoeker de website bekijkt. Dit kan zijn via een computerscherm, maar bezoekers gebruiken steeds vaker hun smartphone of tablet. In 2017 bezochten Nederlanders in meer dan de helft van de gevallen een website via hun smartphone of tablet. En de groei is er nog lang niet uit.

Van de geregistreerde websites op Telefoonboek.nl in de categorie catering, zijn er slechts 1.482 (32%) responsive. Met de toename in gebruik van smartphones en tablets, groeit ook het belang voor bedrijven om een website te hebben die responsive is. Via verschillende websites kun je controleren of dit voor jouw website het geval is.

Ook interessant voor Google

"Tegenwoordig heeft Google een voorkeur voor websites die responsive en SSL-beveiligd zijn, erg belangrijk dus om hierin te investeren" zegt Jeroen Rutten, Manager Places Websites. Het heeft dus ook voordelen voor de vindbaarheid van je website in Google.

Nog meer reden voor optimaliseren website en vindbaarheid

Cateraars openen steeds vaker eigen locatie(s) met een eigen uitstraling waarmee ze een duidelijk imago willen creëren. Omdat Google niet alleen rol speelt in het vinden van je website maar ook in het weergeven van locatie- en contactgegevens, is het nog waardevoller om je bedrijfsgegevens goed te vermelden via je website en Google.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!