Places logo
Menu

Boekentips voor ondernemers: deze boeken mag je absoluut niet missen!

Boekentips voor ondernemers: deze boeken mag je absoluut niet missen!

Om de promotie van deze boeken te bevorderen, zijn er regelmatig lezingen en zelfs tv-programma's als De Wereld Draait Door besteden er regelmatig aandacht aan. Vaak worden bijzondere en inspirerende verhalen verteld die net als films dienen als vermaak en tijdsbesteding. Veel van deze boeken zijn gericht op de hobbymatige lezer, maar er worden ook veel boeken geschreven die gericht zijn op de zakelijke lezer of bieden inspiratie aan ondernemers en werkgevers. Places.nl licht hieronder drie boeken uit die ondernemers wellicht inspireren.

1. Mijn verhaal Michelle Obama - verschenen op 13 november

In Mijn Verhaal vertelt Michelle Obama haar levensverhaal aan de wereld. Ze vertelt over de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte, waar ze toenmalig rechtenstudent Barack Obama ontmoette. Ook neemt ze ons mee naar de beginjaren van haar huwelijk, waar ze probeerde evenwicht te vinden tussen haar werk, gezin en de snel verlopende politieke carrière van haar man. Verder gaat ze in op haar populaire, maar vaak bekritiseerde rol in de presidentscampagne van haar man en vertelt ze alles over charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid.

Inspiratie voor ondernemers
Michelle Obama toont haar unieke, baanbrekende persoonlijkheid die haar kracht en stem in dienst stelt van hogere idealen. Daarin daagt ze de lezer uit om zich af te vragen: wie zijn we en wat willen we worden? Ze laat zien hoe ze omging met publiciteit, kritiek en druk en hoe ze te allen tijde streefde naar oprechtheid en eerlijkheid.

2. Bullet Journal Methode

In zijn streven naar productiviteitsmethodes, ontwikkelde Ryder Carrol de Bullet Journal Methode, die hem hielp om productief te zijn en zich beter te concentreren. Hij deelde zijn methode met enkele vrienden waarna de methode, beter bekend als Bullet Journaling wereldwijd werd opgevangen en toegepast. In zijn boek vertelt hij hoe hij tot zijn methode is gekomen en hoe het een leidraad vormt in zijn leven.

Inspiratie voor ondernemers
Carroll omschrijft de boodschap van de methode als 'leven met intentie'. Hij schreef dit boek voor vastgelopen lijstjesmakers, overweldigde multitaskers en creatievelingen die structuur nodig hebben. Je leest hoe hij heeft geleerd om afleidingen te negeren en tijd en energie te richten op dingen die er echt toe doen. Hij duikt hierbij niet alleen in zijn persoonlijke leven, hij laat ook zien hoe hij het gebruikte in zijn werk. Werkgevers en ondernemers kunnen de methode toepassen in hun streven naar optimalisatie van eigen werk en dat van hun team.

3. Rens Kroes; Gezonde levensstijl

In haar vijfde boek Gezonde Levensstijl deelt schrijfster en foodblogger Rens Kroes haar tips voor een gezonde levensstijl. In eerste instantie hield ze zich bezig met voeding en gezondheid, maar in dit boek gaat ze ook in op geluk en laat ze zien welke factoren volgens haar bijdragen aan gezondheid en geluk.

Inspiratie voor ondernemers
Kroes benadrukt positief denken en ontspanning als key factoren in een gebalanceerde levensstijl. Ook voldoende beweging, een fijne woonomgeving en aandacht voor de planeet komen aan bod. Het boek kan werkgevers en ondernemers inspireren in hun streven naar bijvoorbeeld ontwikkelingen als Duurzame Inzetbaarheid. Want gezonde en gelukkige medewerkers blijven vaak langer bij je organisatie en leveren meer op.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!