Places logo
Menu

Bloggen? Leer succesvol schrijven met deze tips!

Bloggen? Leer succesvol schrijven met deze tips!

Search Engine Optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie is de perfecte manier om bezoekers naar uw website te trekken. Door hoge zoekposities te halen wordt uw website immers zichtbaar voor potentiële klanten. Bloggen is één van de manieren om meer content toe te voegen aan uw website. Een blog is waardevolle, deelbare content voor de bezoeker. Places.nl legt u in deze blog uit waarom en geeft u enkele tips voor het schrijven van een succesvol blog.

Waarom zou ik?

SEO is niet de enige reden waarom u met een blog zou moeten beginnen. Of opnieuw starten, wanneer u in het verleden al eens begonnen bent met een blog maar het niet wilde lukken. 'Personal Branding' wordt steeds belangrijker omdat organisaties transparanter zijn geworden door social media. De 'personal brand' kan versterkt worden doordat mensen op een ludieke manier uitdragen waar zij voor staan. Dit laat bijvoorbeeld zien wie u bent als organisatie en welke bijzondere medewerkers daarvan deel uitmaken. Daarnaast kunt u door middel van reacties de dialoog aangaan met uw bezoekers en leren van hun kritiek.

Succesvol bloggen

Kies een niche

De eerste vraag is: waarover te bloggen? Het is belangrijk dat u een onderwerp kiest waarover u graag wilt bloggen. Iets waar u niet over raakt uitgepraat, en dan het liefst zo specifiek mogelijk. Des te sneller valt u op bij mensen die de interesse delen. Naast bloggen over iets wat u zelf heel leuk vindt is het ook belangrijk om vanuit de bezoeker te denken. Het continu gebruiken van ingewikkelde vaktermen is voor een 'leek' die sporadisch uw blog bezoekt niet bepaald aantrekkelijk en hij zal uw blog dan ook snel weer verlaten om vervolgens nooit meer terug te keren.

Voeg waarde toe

Ga uit van de behoefte van uw bezoeker. Stellen klanten bijvoorbeeld regelmatig dezelfde vragen? Of heeft u het idee dat zij moeite hebben met het kiezen tussen bepaalde vergelijkbare producten? Ga daar dan in een blogartikel op in, dat voegt waarde toe voor de klant. Geef daarnaast tips vanuit uw eigen expertise. Als fotograaf kunt u tips geven voor het maken van een goede portretfoto. Vergeet ook niet te linken naar dingen die de moeite waard zijn, denk bijvoorbeeld aan een mooie serie portretten ter inspiratie.

Zorg voor regelmaat

Hoe vaak per maand u een blog moet posten, bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. Eens per week is een goed streven om goed te ranken zonder een burnout te krijgen. Heeft u daar te weinig tijd voor? Onthoud dan: bliever twee goede artikelen per maand, dan vier slechte. Probeer wel te zorgen voor continuïteit. Wanneer u de eerste maand zeven blogs post en vervolgens twee maanden niets, lijkt uw blog op een doodgebloeid plantje. In de ideale situatie post u iedere maand op een aantal vaste momenten.

Places

Waar de expertise van Places ligt? Uw bedrijf optimaal online vindbaar én bereikbaar maken voor uw potentiële en bestaande klanten. Zo bieden wij Places Antwoordservice, welke u 30 dagen gratis kunt uitproberen. Of een Places website, die u door ons kunt laten maken. Wilt u meer weten over de services die Places biedt? Neem dan contact op met onze klantenservice op 024 - 3555 299. Wij vertellen u graag meer!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!