Places logo
Menu

Bezoekersstromen voorspellen met uCrowds software

Bezoekersstromen voorspellen met uCrowds software

Onlangs is er nieuwe software gelanceerd met behulp van kunstmatige intelligentie en minimaal tien jaar onderzoek. De software kan de beweging van een groep mensen volgens de realiteit simuleren. Een mooi voorbeeld van hoe wetenschap en werkelijkheid samenkomen met als resultaat een zinvol product voor zowel overheid als ondernemer.

Mensenmassa"s

De software heet uCrowds en is in eerste instantie een nauwkeurige, snelle en dynamische tool die kan laten zien wat er in verschillende situaties met mensenmassa"s zal gebeuren. Het is al eerder succesvol gebleken, bedrijven als Schiphol en de organisatie van de Tour de France in Utrecht hebben er al gebruik van gemaakt. De professor die de software heeft ontwikkeld heeft zelfs de interesse van Homeland Security gewekt. Ook in games zal er gebruik gemaakt kunnen worden van deze levensechte simulaties, de makers van de simulatie staan dan ook binnenkort op de Consumer Electronics Show in Las Vegas waar veel game-organisaties zullen zijn.

Mogelijke gebruikstoepassingen

De professor geeft aan dat hij nog ontwikkelings mogelijkheden ziet in het project. In de toekomst wil hij bijvoorbeeld een hele stad kunnen simuleren, waardoor projectontwikkelaars en gemeenten kunnen zien wat het effect is van de plaatsing van bepaalde gebouwen en voorzieningen. Voor u als ondernemer zou dit de manier zijn om te bepalen waar u uw winkel, kantoor of evenement strategisch moet vestigen. Grote kans dat deze simulatie zich zodanig zal ontwikkelen dat ook het inrichten van bijvoorbeeld winkels eerst getest kan worden met behulp van de software. Op deze manier ziet u waar uw producten het beste geplaatst kunnen worden en welke hoeken het minste bekeken worden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!