Places logo
Menu

Betaalverzoek voor bedrijven: digitaal betalen aan de deur met de ING-app

Betaalverzoek voor bedrijven: digitaal betalen aan de deur met de ING-app

De afgelopen twee jaar is het aantal betaalverzoeken enorm toegenomen. Inmiddels worden via ING iedere maand bijna 2 miljoen betaalverzoeken gestuurd en betaald. Dit begon met betalingen tussen particulieren onderling, maar sinds het begin van dit jaar kunnen ook MKB-ondernemers een betaalverzoek aan hun klanten sturen. Deze mogelijkheid wordt nog verder ontwikkeld: onder andere Albert Heijn, IKEA, Cordaid en Giro555 hebben een proef gedaan met ING Betaalverzoek om de transactie tussen consument en bedrijf makkelijker te maken.

Aan de deur afrekenen en doneren

Met Albert Heijn en IKEA heeft ING een pilot uitgevoerd waarbij digitaal aan de deur afgerekend kan worden. Goede doelen als Cordaid en Giro555 hebben ook ING Betaalverzoek gebruikt voor hun fondsen. Deze pilot heeft als doel om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone. Een mooi alternatief voor bijvoorbeeld de acceptgiro.

Hoe werkt het betaalverzoek?

Bij Albert Heijn wordt normaal gesproken gebruik gemaakt van een pin terminal wanneer bestellingen afgeleverd worden. In plaats van deze pin terminal is alleen een smartphone nodig: je ontvangt een QR-code die je met de camera van je telefoon kunt scannen. Zo'n code kan voor een specifieke betaling worden aangemaakt of juist heel algemeen worden ingezet. Een algemene betaling kan een goed doel als Cordaid of Giro555 plaatsen in bijvoorbeeld het donateursmagazine. Om deze dienst te gebruiken is het niet noodzakelijk dat je klant van ING bent.

Voordelen

Het voordeel hiervan is dat je geen gegevens meer hoeft in te vullen, waardoor je geen fouten in de overboeking kunt maken en snel klaar bent met afrekenen. Bovendien worden betaalverzoeken sneller betaald dan gewone facturen: een kwart van de betaalverzoeken die bedrijven aan elkaar versturen wordt binnen één dag betaald, tegenover 5 procent van de gewone facturen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!