Places logo
Menu

Betaalde reviews: hoe zit dat?

Betaalde reviews: hoe zit dat?

Online reviews spelen een grote rol in de beslissing van een potentiële klant. Recensies van eerdere gebruikers van producten of diensten kunnen doorslaggevend zijn in het aankoopproces van nieuwe klanten. Sinds het opkomen van betaalde reviews zijn echter niet alle recensies online meer even betrouwbaar. Hoe zit dit nou precies? Places.nl zocht het voor u uit.

Neppe reviews op Amazon

De discussie waaide op door de situatie bij leverancier Amazon. hier verschenen steeds meer positieve reviews. Dit leek geweldig, want het verhoogde de omzet voor Amazon. Totdat zowel Amazon als de kopers erachter kwamen dat veel van deze reviews nep waren en soms zelfs aangeleverd door de fabrikanten zelf. Hierdoor daalde het vertrouwen van de klant in Amazon. Amazon probeert de review-schrijvers aan te klagen, maar door de anonimiteit kunnen zij niet vervolgd worden.

Hoe zit dit in Nederland?

Voor zover bekend worden er nog geen reviews verkocht voor op de websites van Nederlandse hoofdleveranciers. Op de meeste Nederlandse webwinkels moet je ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen over een product. Wel wordt er in Nederland met incentives gewerkt. Dit houdt in dat wanneer klanten een review plaatsen of meedoen aan klanttevredenheidsonderzoek, daar iets tegenover staat. Ook is het mogelijk om likes en volgers op Facebook en andere sociale media platformen te kopen. De meningen hierover zijn sterk verdeeld.

Reputatie en vertrouwen

Het lijkt misschien heel aantrekkelijk om u voor te doen als klant en positieve recensies over uw eigen bedrijf te schrijven. Dit is echter niet aan te raden. Als uw klanten hier achter komen kan dit zowel de reputatie als het vertrouwen in uw bedrijf beschadigen. Iets wat u waarschijnlijk wilt voorkomen.

Places reviews

Eerlijke reviews genereren van uw klanten is natuurlijk wel belangrijk. Via een Places Reviewpagina kunt u klanten uitnodigen reviews te plaatsen op een eerlijke en betrouwbare manier. Hiermee kunt u uw conversie verhogen, nieuwe klanten trekken en feedback ontvangen. Dit kan resulteren in een goede klantrelatie. Voor meer informatie kunt u onze website bekijken of ons bellen op 024-3555299, wij helpen u graag met het opzetten van een goede Reviewpagina.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!