Places logo
Menu

Bereik meer klanten met behulp van reviews

Bereik meer klanten met behulp van reviews

Als u via internet een product bestelt, is de kans groot dat u voor het afrekenen even de reviews en ratings bij het product leest die door andere consumenten zijn achtergelaten. En met u velen. Consumenten geloven eerder wat andere consumenten zeggen over het product, dan dat ze het verkooppraatje van de ondernemer geloven. Ook als u een onderneming zonder webwinkel bezit, zijn reviews belangrijk voor het gezicht van uw bedrijf. Met reviews geschreven door de klant vergroot u het vertrouwen in uw bedrijf, zorgt u voor een positief imago en trekt u nieuwe klanten. Maar hoe krijgt u de klant zo ver een review achter te laten op uw website? In deze blog geeft Places.nl u een aantal tips die u helpen aan meer reviews.

Tip 1: Nodig bestaande klanten uit via een unieke e-mail

Als eerste stap in het verzamelen van meer reviews kunt u een persoonlijke uitnodiging sturen naar uw bestaande klanten. Daarin vraagt u hen om ervaringen met uw bedrijf achter te laten op de website. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikt maakt van persoonlijke e-mailuitnodigingen is bol.com. Bestelt u een artikel bij de webwinkel, dan ontvangt u ongeveer een week na betaling een bericht in uw mailbox. Daarin wordt u gevraagd uw mening te geven over het bestelde product. Bol.com probeert het schrijven van reviews aantrekkelijk te maken door waardebonnen te verloten onder de klanten die hun mening geven. Beloont u uw klanten voor reviews, dan zullen zij eerder bereid zijn deze te schrijven.

Tip 2: Nodig klanten uit via social media

Op de Facebookpagina van uw bedrijf kan de klant in de zijbalk links een rating en/of recensie achterlaten. Roep uw klanten regelmatig op via posts op uw tijdlijn om een recensie te schrijven. Onder de Facebookreviews kunt u als paginabeheerder een reactie achterlaten. U bedankt de klant voor zijn positieve review of vraagt de klant telefonisch contact op te nemen vanwege zijn klacht. Reviews werven via social media gaat gemakkelijker dan via uw website; Facebookbezoekers zijn eerder geneigd hun mening te geven dan dat websitebezoekers dat doen. U deelt de Facebookreviews eenvoudig op uw website, zodat ook daar de bezoekers de klantervaringen kunnen lezen. Maar let op: de lage drempel van social media kan in sommige gevallen eerder negatieve dan positieve reviews uitlokken. Tips over het omgaan met klachten op social media leest u in deze blog.

Tip 3: meld uw bedrijf aan bij Telefoonboek.nl

Met een gratis bedrijfspagina op Telefoonboek.nl is uw bedrijf niet alleen online vindbaar, maar trekt u ook reviews aan. Als bezoekers op Telefoonboek.nl uw bedrijfsgegevens hebben gevonden, kunnen ze zijratings invullen en reviews schrijven. Heeft de "reviewer" een account aangemaakt, dan kunt u met hem in contact komen. In deze blog kunt u lezen hoe reviews op Telefoonboek.nl uw bedrijf een positief imago kunnen opleveren.

Places Reviews

Wilt u professionele ondersteuning bij het aantrekken van meer reviews? Schrijf u dan in via Places Reviews. In drie eenvoudige stappen maakt u gratis uw Places account aan, selecteert u het gewenste reviewpakket en stelt u uw persoonlijke Places Reviews pagina in. Met Places Reviews nodigt u bestaande klanten persoonlijk uit voor het plaatsen van een review en deelt u de reviews gemakkelijk via social media of uw eigen website. De Places Servicedesk is 24/7 telefonisch bereikbaar op 024-3555299 om al uw vragen te beantwoorden.

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!