Places logo
Menu

De belangrijkste Wordpress plug-ins voor jouw website

De belangrijkste Wordpress plug-ins voor jouw website

Tegenwoordig heeft eigenlijk ieder bedrijf een website nodig. Een veelgebruikt platform voor het bouwen van een website is Wordpress. Ook wij bouwen al onze websites via Wordpress. Met een plug-in geef je jouw website veel meer mogelijkheden. In dit artikel vertellen we je wat de beste plug-ins zijn voor jouw website!

Yoast SEO

SEO betekent zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat door het optimaliseren van jouw website, deze beter gevonden wordt in zoekmachines. Waarschijnlijk heb je geen idee hoe je dit moet doen. Laat Yoast jou daar net bij willen helpen!

Yoast leest jouw pagina's uit en kijkt naar de SEO en leesbaarheid van jouw pagina's. Vervolgens krijg je een schema met dingen die al goed zijn en geeft Yoast aan wat de verbeterpunten zijn. Zo kun jij jouw website optimaliseren en wordt je dus beter gevonden. Dit leidt natuurlijk tot meer verkeer op jouw website en dus ook tot meer klanten.

Contact Form 7

Zoals je als het goed is al weet is klantcontact een belangrijk onderdeel van jouw organisatie. Je wil dus dat de bezoekers van je website gemakkelijk contact kunnen opnemen.

Met Contact Form 7 is het mogelijk een contactformulier op je website te installeren. Het is mogelijk om een standaardtemplate te gebruiken, maar ook om er zelf een te maken. Het contactformulier plaats je vervolgens op een pagina. (Potentiële) klanten kunnen nu gemakkelijk contact met jou opnemen. Je ontvangt het formulier in je e-mail. Het is dus eenvoudig om hierop te reageren.

Elementor Page Builder

Het is belangrijk je website up-to-date en goed werkend te houden. Dit klinkt lastig, maar met Elementor is dit veel makkelijker dan je denkt.

Je kunt gemakkelijk pagina's bouwen, beheren en bewerken. Je hebt geen technische kennis nodig en kunt het zo uitgebreid maken als je wilt. Je kunt nieuwe teksten toevoegen, het lettertype aanpassen, afbeeldingen & video's toevoegen, maar bijvoorbeeld ook buttons. Deze plug-in heeft zeer veel opties!

WooCommerce

Bij het oprichten van jouw bedrijf komt soms ook een webshop om de hoek kijken. Met de plug-in WooCommerce is het mogelijk één of meerdere verkooppagina's aan te maken. Je kunt hier producten met bijbehorende productteksten toevoegen.

Je klanten kunnen een product in hun winkelmandje plaatsen en deze bestellen. WooCommerce regelt dit proces achter de schermen. Ook houden zij de voorraad van alle producten bij.

Mollie Payments

Veel bezoekers haken af als het niet eenvoudig is om de betaling te verrichten. Het is dus van belang dat je dit de klant gemakkelijk maakt.

De plug-in Mollie Payments zorgt ervoor dat de klanten in jouw webshop gemakkelijk via onder andere iDeal en PayPal kunnen betalen. Je klanten geven aan hoe ze willen betalen en worden vervolgens doorgestuurd naar hun online bankomgeving.

WP Rocket

Niets is zo vervelend als een website traag laadt. Dit is voor klanten een onvriendelijke gebruikservaring. Met elke extra seconde laadtijd verlies je 7% aan conversies. Zorg dus voor een snelle laadtijd.

Met WP Rocket is het mogelijk om de laadtijd van je website te verbeteren. Simpel gezegd worden de gegevens van jouw website ergens anders opgeslagen waardoor de data op je website sneller laadt. Dit klinkt misschien technisch maar met WP Rocket kan iedereen dit. Het is een erg gebruiksvriendelijke plug-in met tutorials.

Newsletter

E-mailmarketing is een goede manier om klanten aan je bedrijf te binden. Dit is een vorm van direct marketing waarbij je met enige regelmaat e-mails verstuurt naar je klantenbestand. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbrief.

Met de plug-in Newsletter kun je naar een onbeperkt aantal klanten nieuwsbrieven versturen. Je kunt uiteraard zelf een nieuwsbrief schrijven en bepalen hoe vaak en wanneer je deze wilt verzenden.

Wil jij graag een website voor jouw bedrijf, maar weet je niet hoe dit in zijn werk gaat? Wij van Places.nl helpen je graag! We doen dit voor een vast tarief vanaf €23 per maand, waarbij we 24/7 klaarstaan voor jouw vragen!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!