Places logo
Menu

Begin het nieuwe jaar met een gerust gevoel met deze goede voornemens

Begin het nieuwe jaar met een gerust gevoel met deze goede voornemens

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om de kerstversiering op te ruimen en uw goede voornemens voor 2018 te gaan realiseren. Telefoonboek.nl heeft een aantal voornemens voor het bedrijfsleven op een rij gezet, hierdoor bent u verzekerd van een goede start van 2018 voor uw onderneming.

Beveiliging en online veiligheid

Een veel gehoorde term van het afgelopen jaar was cybercriminaliteit. Wacht daarom niet langer en zorg ervoor dat uw onderneming zich maximaal beschermd tegen deze bedreiging. Twee voorbeelden om uzelf te beschermen zijn:

  1. Open géén onbekende e-mails en klik niet op links welke mogelijk onbetrouwbaar zijn. Open enkel bijlagen welke u 100% vertrouwd.
  2. Zorg ervoor dat u de laatste versie van het besturingssysteem van uw computer hebt. Update ook de meest recente updates van uw webbrowser en de gebruikte programma"s.

Goed voornemen: Zorg dat uw medewerkers zich bewust zijn van de risico"s en gevaren voor de onderneming. Stel samen met een IT-specialist een plan op voor uw organisatie en voorkom problemen in 2018.

Rust en afwisseling

Zorgt u voor de juiste afwisseling van uw taken en werkzaamheden? Zit u langdurig voor de computer? Ga een keer extra koffie halen of eet de lunch een keer tijdens een wandeling met collega"s buiten. Voorkom negatieve energie en werkstress (zorg geregeld voor afwisseling in uw werkzaamheden en houding). Zorg ook dat u voldoening uit uw werk en taken haalt, de gevolgen kunnen anders leiden tot een burn-out. Bevlogen personeel presteert beter, echter moeten zij ook herstellen. Vergeet daarom niet om uzelf ook de tijd te geven om weer op te laden.

Goede voornemen: Wist u dat erkenning, collegialiteit en steun van een leidinggevende belangrijke energiebronnen zijn voor uw medewerkers? Complimenteer collega"s en neem zelf eens het initiatief om behoeften en/of interesse van jezelf te veranderen op het kantoor. Los bijvoorbeeld een bekend probleem op kantoor op en complimenteer collega"s bijvoorbeeld over hun werkhouding of uitstekend geleverde werk.

Online boekhouding

Op het gebied van boekhouding is er de afgelopen jaren veel vernieuwd en ontwikkeld. Denk hierbij aan automatiseringsprocessen zoals die van E-boekhouders, welke dit werk sneller en nauwkeuriger kunnen uitvoeren. Uw boekhouding is nu gemakkelijker up-to-date te houden en het maken van een back-up kan middels één klik dankzij de softwarepakketten. Financiële documenten, facturen en bonnetjes kunnen bijvoorbeeld eenvoudig door middel van een foto (automatisch) opgenomen worden in online boekhouding. Dit levert u een enorme tijdwinst op. Natuurlijk kunt u online, via een beveiligde verbinding, ook eenvoudig de boekhouding delen met uw accountant. Tenslotte kan de boekhouding middels één klik worden doorgestuurd aan de Belastingdienst.

Goed voornemen: begin in 2018 ook met het gebruiken van online boekhouding software en zorg er voor dat uw boekhouding komend jaar up-to-date is, zonder dat u hier veel tijd meer aan kwijt bent. De belangrijkste voordelen voor u zijn: tijdswinst, meer inzicht in de financiën, automatisering en nauwkeurigheid.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!