Places logo
Menu

Bed, breakfast, social media? Zo scoren Nederlandse B&B’s online!

Bed, breakfast, social media? Zo scoren Nederlandse B&B’s online!

Al jaren is het programma 'Bed & Breakfast' razend populair. Het concept is eenvoudig: drie stellen logeren in elkaars B&B en bepalen hoeveel het nachtje slapen hen waard was. Een leuke tip: denk zelf ook eens aan een B&B als u een nachtje of weekendje weg wil boeken. Keuze genoeg, er zijn inmiddels al meer dan zesduizend bed and breakfasts in ons land. De hoogste tijd voor Places.nl om de social media kanalen van Nederlandse B&B's onder de loep te nemen.

Top drie B&B's

Op Telefoonboek.nl zijn 3.936 B&B's te vinden, waarvan een aantal ook beoordeeld is door gasten. Zij zijn over het algemeen zeer te spreken en beoordelen de B&B's met een 7.9 gemiddeld. Wij selecteerden de drie B&B's met de beste en meeste beoordelingen. Dit zijn:

  1. B&B Bed&Brood&Zo in Heusden (Noord-Brabant);
  2. B&B In de achtste Hemel in Schimmert (Limburg);
  3. B&B Bos & Beek in Ulvenhout (Noord-Brabant).

Sfeervol en goed verzorgd verblijf

Laten we eerst kijken wat gasten te zeggen hebben over deze B&B's. B&B Bed&Brood&Zo valt op vanwege de mooie locatie in het oude vestingstadje Heusden. Het pand zelf is sfeervol en de kamers zijn luxe. Met het bed zit het dus wel goed en met het breakfast ook: dat is volgens klanten namelijk goed en uitgebreid. In het Limburgse Schimmert is het ook genieten bij B&B In de achtste Hemel. De B&B is schoon, de service is top en het aanbod aan faciliteiten is ruim. Voor wie op zoek is naar een goed verzorgd verblijf is dit zeker een goede keuze.

Actief op Twitter en Instagram?

B&B Bed&Brood&Zo is de enige B&B die ook op Twitter aanwezig is. De laatste update was al in januari van dit jaar, dus heel actief is de B&B niet op dit social media kanaal. Datzelfde geldt voor B&B Bos & Beek op Instagram: er zijn slechts drie foto's geplaatst op Instagram, in maart van dit jaar. Welke B&B wel opvalt op het visueel ingestelde social media kanaal is B&B Bed&Brood&Zo. De B&B plaatste 530 berichten en wordt door 2.373 Instagrammers gevolgd. Volgers krijgen een kijkje in de B&B en het pittoreske Heusden. Goed bezig, want Instagram wordt steeds populairder en is bij uitstek het kanaal om prachtige plaatjes te delen!

Facebook populairder onder B&B's

Alle drie de B&B's hebben namelijk een Facebook-pagina waar regelmatig berichten op geplaatst worden. De pagina van B&B Bed&Brood&Zo heeft met 1.166 vind-ik-leuks het grootste aantal online fans. 517 personen vinden de pagina van B&B Bos & Beek leuk en de Facebook-pagina wordt door 119 personen leuk gevonden. Laten we pagina's vergelijken!

B&B Bed&Brood&Zo

Wat maakt de pagina van B&B Bed&Brood&Zo het 'liken' waard? De B&B deelt mooie foto's en leuke artikelen over het vestingstadje Heusden, waar de B&B gevestigd is. Als gast weet u dan meteen waar u naartoe kunt, wel zo handig! Ook handig voor iedereen die eraan denkt om te boeken, deze tips kunnen net dat duwtje in de rug geven.Vervelen hoeft zeker niet! De B&B biedt ook arrangementen aan en deelt deze op Facebook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vespa-tour door het Brabantse land.

B&B Bos & Beek

Kan het nog persoonlijker dan bij B&B Bos & Beek? De eigenaren delen zelfs kiekjes van hun puppy's, konijnen, katten en paarden. Natuurlijk wordt ook de omgeving in beeld gebracht, zowel door de eigenaren als gasten. De mooiste foto's van gasten worden gedeeld, leuk!

B&B In de achtste Hemel

Sfeerfoto's geven bezoekers van de Facebook-pagina van B&B In de achtste Hemel meteen een goed gevoel. Deze post waarin de gezellige B&B goed te zien is, is geplaatst op 27 september van dit jaar. Er wordt dus niet zo heel veel geplaatst op de pagina, maar wat er geplaatst wordt geeft wel een goede indruk van de B&B en de omgeving. Zo is er ook een filmpje gedeeld over de kerkdorpen die dicht bij Schimmert liggen.

Kortom: vooral op Facebook delen B&B's foto's van de B&B en de omgeving om nieuwe gasten een inkijkje te geven.

De social media accounts zijn bekeken op 5 november 2019. De actuele aantallen volgers en berichten kunnen daardoor verschillen.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!