Places logo
Menu

Auto aan reparatie toe? Online afspraak maken vaak niet veilig

Auto aan reparatie toe? Online afspraak maken vaak niet veilig

Altijd balen: uw auto is kapot, terwijl u eigenlijk niet zonder kan. Het is dan handig als u meteen een afspraak in kunt plannen via de website van de garage. Steeds meer garagebedrijven bieden deze mogelijkheid. Allemaal leuk en aardig, maar u vult daar natuurlijk wel persoonlijke gegevens in. Deze moeten vanzelfsprekend goed beveiligd worden, maar is dit wel bij alle garages het geval? En loopt het maken van een afspraak met een smartphone ook gesmeerd? Places Nieuws nam de proef op de som.

Online vindbaar

Even een stapje terug: uw auto is kapot, en u wil deze repareren. U bent toevallig op vakantie of zakenreis, dus kent de bedrijven in de omgeving niet. Waar zoekt u dan naar een garage? Juist, online! Door een website aan te maken zijn autogarages online beter vindbaar. Uit onze test blijkt echter dat veel garagebedrijven niet vindbaar zijn, omdat zij geen website hebben. Van de 7357 garagebedrijven die geregistreerd zijn op Telefoonboek.nl, heeft namelijk slechts iets meer dan 30% (1.305 bedrijven) een website.

Website voor alle devices

Onderweg heeft u waarschijnlijk uw desktop of laptop niet mee, dus zoekt u alle informatie met uw smartphone. Hoe fijn is het dan als de website zich automatisch aanpast aan het formaat van uw smartphone? Met een uitvergrote versie voor desktops en laptops komt u op uw smartphone niet zo ver: u blijft maar aan het scrollen en veel informatie komt niet goed over. Een website zoals net beschreven wordt ook wel non-responsive genoemd. Het tegenovergestelde daarvan is responsive. Een responsive website past zich aan op de grootte van het device. Zo'n responsive website is ideaal om als bedrijf alle mogelijke klanten een optimale ervaring te bieden. Een groot deel van de garagebedrijven biedt echter geen gebruiksvriendelijke ervaring: 69% van de websites is non-responsive tegenover 31% responsive websites.

Persoonsgegevens niet veilig

Of de website nu responsive is of niet, we gaan ervan uit dat u de afsprakenplanner gevonden heeft. Om een afspraak te maken is het vaak noodzakelijk dat u persoonsgegevens op de website invult. Zoals uw naam, uw telefoonnummer en misschien zelfs wel uw kenteken of adres. Dan wilt u natuurlijk dat deze persoonsgegevens goed beveiligd zijn. Slecht nieuws: bij 61,8% van de garagebedrijven is het invullen van gegevens niet zonder risico's. Slechts 38,2% van de bedrijven heeft de beveiliging wel op orde.

SSL, http, https?

Een korte uitleg over hoe online veiligheid werkt en hoe u het kunt herkennen: een goed beveiligde website heeft geen http maar https in de url staan en is te herkennen aan een (groen) slotje in de adresbalk. Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure, wat inhoudt dat gegevens versleuteld worden. Voor hackers is het onmogelijk om te weten welke gegevens verstuurd zijn. De beveiliging van zo'n website wordt ook wel SSL-beveiliging genoemd, dat een afkorting is voor Secure Socket Layer. Https heeft ook een tegenhanger: http. Bij een website met http in plaats van https worden uw gegevens niet versleuteld.

Heeft u dit artikel gelezen en denkt u: ik zou wel een responsive en goed beveiligde website willen, maar ik weet niet hoe ik dit aan moet pakken? Met Places Websites bent u gegarandeerd van een website die aan deze eisen voldoet, zonder dat u daar zelf kennis van hoeft te hebben. Dit wordt allemaal voor u geregeld!

Wilt u graag een professionele website? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!