Places logo
Menu

Augmented Reality op Instagram succesvol inzetten voor uw onderneming

Augmented Reality op Instagram succesvol inzetten voor uw onderneming

Augmented Reality (AR) is een realtime en driedimensionaal interactief beeld waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Er wordt bij AR als het ware een digitale laag over de werkelijkheid heen gelegd. U krijgt via uw smartphone, tablet of speciale bril objecten te zien in uw omgeving alsof ze echt zijn. Augmented staat voor 'toegevoegd/aangepast', er wordt als het ware nieuwe informatie toegevoegd aan de werkelijkheid. AR biedt veel mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Places.nl zet een paar toepassingen voor u op een rijtje.

Augmented Reality voor uw bedrijf

Voor het gebruik van AR heeft u vaak een speciale augmented reality-app op uw smartphone nodig. Tegenwoordig zitten in veel apps AR-toepassingen ingebouwd. U ziet het bijvoorbeeld bij sommige apps dat wanneer u een foto maakt, u een snor of feestmuts kan toepassen bij het maken van de foto.

AR op Instagram

Instagram biedt nu ook de mogelijkheid om gemakkelijk AR in te zetten op uw Instagramkanaal. Met gezichtsfilters kunt u een filmpje of foto van uzelf maken en delen met uw volgers. U zou dit ook kunnen inzetten wanneer u uw producten vertoont. Heeft u bijvoorbeeld mooie retro sneakers in de aanbieding? Dan kunt u via AR op Instagram een bewegende retrofilter over uw filmpje plaatsen. Met gezichtsfilters zou u ook events of actualiteiten kunnen promoten om een bepaalde boodschap over te brengen naar uw doelgroep. Het is een gemakkelijke manier om AR in te zetten en uw doelgroep op een persoonlijke wijze te betrekken bij uw onderneming.

AR spellen

Het kan interessant zijn voor uw bedrijf om bepaalde spellen in te zetten om uw bedrijf te promoten. Staat u bijvoorbeeld regelmatig op beurzen? Dan is dit een leuke marketingtactiek! Heeft u bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf? Dan kunt u mensen door een mooie tuin laten wandelen, of laat mensen een deur timmeren of virtueel een boompje planten. AR kan helpen om uw bedrijf te vermarkten door u te helpen met het brengen van een verhaal.

AR shopping

Om producten tegenwoordig zelf te zien hoeft men in de toekomst niet meer fysiek naar een winkel. Het is met AR mogelijk om met een projectie in de ruimte waar u zit, het product te bekijken. Vervolgens kunt u dan bepalen of u het product wilt aanschaffen of niet. Denk bijvoorbeeld aan meubelen of kleding. Ikea heeft een handige app hiervoor gemaakt 'Ikea Place'. Verder biedt AR voor ondernemers die zich richten op het consument vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het bekijken van een auto in een showroom, producten customizen via toolkits met AR of het leveren van voor & na beelden bij beautyproducten.

AR educatie

Boeken of handleidingen kunnen tegenwoordig middels AR visueel interessanter gemaakt worden. Bent u bijvoorbeeld een kastje in elkaar aan het zetten? Dan kunt u met AR de volgende stappen bekijken aan de hand van de werkinstructie. Of leest u een boek over anatomie? Dan kunt u middel AR lichaamsdelen bekijken, inzoomen en draaien.

AR transportsector

AR kan ook ingebouwd worden in de bestaande gps-systemen in auto's. Rijden met een gps vergt veel concentratie. AR kan u helpen met de weg aangeven door de bestuurder de gewenste reisweg te geven terwijl de bestuurder op de weg gefocust blijft.

Zoals u leest biedt AR vele mogelijkheden. Gaat u deze tool ook inzetten voor uw bedrijf?

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!