Places logo
Menu

200% meer zoekopdrachten naar Apple bij productlanceringen

200% meer zoekopdrachten naar Apple bij productlanceringen

Hoewel Apple de laatste tijd flink onder vuur ligt - het merk zou niet genoeg innoveren en verkopen zouden achterblijven - is het aantal personen dat zoekt naar de Apple Store op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com onverminderd groot. In totaal werd er in het afgelopen jaar ruim 70.000 keer gezocht naar de Apple Store en Apple resellers. Apple Store is hiermee een van de meest gezochte tech stores op het Telefoonboek netwerk in 2012.

Piek in zoekopdrachten bijlanceringen acties

Wordt er een nieuwe iPhone of iPad gelanceerd of heeft de Apple Store een opvallende actie? Dan is dit direct terug te zien in het aantal zoekopdrachten op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Gemiddeld wordt er bij een lancering of actie 200% meer gezocht naar de winkel. Bezoekers zijn hierbij vooral op zoek naar openingstijden van de officiële Apple Store en adresgegevens van resellers. De grootste pieken zijn te zien op 23 maart, wanneer de iPad3 beschikbaar is in Nederland, en bij de lancering van de iPhone5 op 28 september. Ook de opening van de Apple Store in Amsterdam op 3 maart en de Black Friday Sale van deze winkel op 23 november zijn terug te zien in de zoekstatistieken.

6500 zoekopdrachten per maand naar Apple

Maandelijks wordt er ongeveer 6500 keer gezocht op de term Apple Store op het netwerk van Telefoonboek. In december was dit zelfs 8500 keer. Niet alleen steeg het aantal zoekopdrachten in de dagen voor Sinterklaas en kerst, opvallend is dat ook direct na kerst er veel naar de Apple Stores gezocht werd. Een mogelijke reden kan zijn dat mensen hun gewenste iPad of iPhone niet cadeau gekregen hebben en daarom deze zelf maar aanschaffen, of dat ze juist op zoek zijn naar extra accessoires.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!