Places logo
Menu

Amerikaanse rechtbank verplicht chipmaker Qualcomm licenties van mobiele chips te verstrekken

Amerikaanse rechtbank verplicht chipmaker Qualcomm licenties van mobiele chips te verstrekken

Qualcomm, de grootste leverancier van mobiele chips, is voortaan verplicht om licenties voor technologie aan concurrenten te verstrekken. Het bedrijf zou dit voorheen hebben geweigerd en is nu verwikkeld in verschillende rechtszaken, met onder andere Apple.

Qualcomm-chips

Verschillende techbedrijven beschuldigen Qualcomm ervan zijn machtspositie te misbruiken. Afgelopen dinsdag oordeelde een Amerikaanse rechtbank dat de chipmaker licenties aan concurrenten moet verstrekken. Chips zijn namelijk een kernonderdeel in mobiele telefoons.

Concurrentie

Momenteel zijn bedrijven verplicht een licentiedeal met Qualcomm af te sluiten om de patenten op chips te kunnen gebruiken. De chipmaker had Samsung geweigerd een licentie te verlenen. Zowel Apple, Samsung en Intel vinden dat Qualcomm zijn positie misbruikt en concurrentie op de markt tegen wil gaan. Qualcomm verdient tot nu toe veel geld aan de verkoop van licenties voor belangrijke technieken. In de toekomst mag Qualcomm andere techbedrijven in ieder geval niet meer weigeren, en is verplicht om licenties te verstrekken.

Foto: Bigstock

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!