Places logo
Menu

AMD-computers starten niet meer na nieuwe Windows-update

AMD-computers starten niet meer na nieuwe Windows-update

Microsoft heeft de distributie van haar nieuwe Meltdown- en Spectre-updates gepauzeerd nadat er verschillende meldingen werden ontvangen dat computers met een AMD-processor niet meer opstarten na het uitvoeren van de recente updates.

De schuld van AMD

De fora van Microsoft waar klanten naartoe gaan met hun techproblemen, met de hoop dat zij daar een oplossing krijgen, staan vol met klachten van PC-eigenenaren met een AMD-processor.

Zij geven aan dat ze problemen ondervinden nadat ze de nieuwe beveiligingsupdates hebben uitgevoerd. De meest voorkomende klacht is dat hun PC niet meer opstart. Microsoft heeft erkend dat er inderdaad problemen spelen en dat het komt door de documentatie van AMD.

"Na onderzoek heeft Microsoft uitgewezen dat sommige AMD-chipsets niet in overeenstemming zijn met de documentatie die voorheen is geleverd aan Microsoft om de verzachtingen in de Windowsbesturingssystemen te ontwikkelen. Deze beschermen tegen chipsetkwetsbaarheden bekend als Specte en Meltdown.", zo meldt een woordvoerder van de softwaregigant.

Problemen voorkomen

Microsoft heeft er nu voor gezorgd dat AMD-computers geen updates kunnen ontvangen. Zo wordt er voorkomen dat de PC"s niet meer opstarten. Computereigenaren die getroffen zijn door de vervelende gevolgen van de updates, kunnen terecht bij de ondersteuningswebsite van Microsoft.

Foto: PxHere

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!