Places logo
Menu

Affiliate marketing: iets voor uw bedrijf?

Affiliate marketing: iets voor uw bedrijf?

Als een klant iets koopt via een advertentie van uw bedrijf op mijn website, krijg ik daar een bedrag voor. Zo werkt affiliate marketing. Deze manier van adverteren staat op de derde plaats van marketingvormen waar het meeste geld in wordt geïnvesteerd. Om affiliate marketing tot een echt succes te maken voor uw bedrijf, is echter wel wat kennis nodig. Die kennis brengt Places.nl u bij met de drie P's!

Passie

Een advertentie die ergens weggestopt staat in een hoek, levert natuurlijk weinig op. Het is belangrijk dat de publishers of bloggers aan wie u affilitate marketing uitbesteedt, uw product of dienst met passie presenteren. Bloggers kunnen uw product of dienst bijvoorbeeld opnemen in de stukken die ze schrijven. Ook voor adverteerders is passie belangrijk, want affiliate marketing draait om netwerken. De grote publishers geven vaak maar een beperkt aantal plekken aan adverteerders, dus het is van belang om uw invloed te vergroten door een band op te bouwen.

Pragmatisch

Voor affiliate marketing is het van belang dat u open staat voor experimenteren. De doelgroep bepalen is immers simpel, maar hen op een doeltreffende manier bereiken vergt soms wat oefening. Probeer verschillende mogelijkheden uit wanneer u affilate marketing gaat inzetten en ontdek welke manier het beste werkt voor uw bedrijf. Ontdek bijvoorbeeld welke categorie website of blogs de meeste click- throughs opleveren. Van trial & error kunt u immers veel leren!

Prestatie

Het meetbaar maken van uw doelen is bepalend voor het succes van affilitate marketing. Op die manier kunt u analyses maken van verschillende tijdsperiodes, om de gegevens over het aantal doorkliks, de click sale ratio, verkoop, kosten en omzet te verzamelen. Door de inzichten die dit oplevert kunt u de marketing bijschaven en zo effectief mogelijk maken. Maak echter geen drastische beslissingen. Wacht altijd een maand voor u een verandering doorvoert, zodat u zeker weet dat de trend stabiel is Vergeet een verandering ook niet te communiceren met de adverteerders.

Voor- en nadelen

Het voordeel van affiliate marketing is dat u alleen betaalt voor resultaat. Ook kunt u kiezen voor een netwerk, zodat u niet zelf websites hoeft te benaderen. Verder ontvangt u via deze vorm van marketing ook extra advies en ondersteuning. Nadelen zijn echter wel dat u zelf een tracking systeem moet inschakelen om de gegevens te registeren wanneer u geen netwerk heeft. Daarnaast zijn niet alle producten geschikt voor affiliate marketing, denk daarbij vooral aan goedkope producten met weinig marge.

Tot slot is het goed om altijd de Key Performance Indicators van uw bedrijf in het achterhoofd te houden. Dit zijn de maatstaven waarmee u de prestaties van uw organisaties analyseert. Het ontwikkelen van een strategie is daarvoor essentieel. Aan de hand van de maatstaven kunt u vervolgens bepalen of de geplande strategie succesvol is, of moet worden bijgesteld.

De eerste stap om te adverteren kunt u vandaag al zetten. Met een advertentie op de pagina van Telefoonboek.nl en Openingstijden.nl bereikt u 6,6 miljoen potentiële klanten! Voor meer informatie belt u vrijblijvend met 024 - 3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!