Places logo
Menu

Adverteren op Telefoonboek.nl tijdens de december drukte

Adverteren op Telefoonboek.nl tijdens de december drukte

De decembermaand is weer begonnen en dat betekent topdrukte op Telefoonboek.nl! Adressen worden opgezocht voor het versturen van kerstkaarten, bedrijven voor de laatste kerstinkopen of kerstcadeaus. Benieuwd wat dit voor uw bedrijf kan betekenen? U leest het in deze blog.

Miljoen extra bezoekers

Vorig jaar december vonden er 5,8 miljoen zoekopdrachten plaats naar personen en bedrijven op Telefoonboek.nl. Dat betekent een miljoen meer bezoekers dan andere maanden. Deze stijging is met name te verklaren doordat veel Nederlanders adressen opzoeken voor het versturen van Kerstkaarten. Maar ook kappers, winkels, taxibedrijven en vuurwerk worden opvallend vaker gezocht in december. Vooral in de week voor Kerst kent Telefoonboek.nl een topdrukte. Vorig jaar werd ruim 30 procent van alle zoekopdrachten in de week voor Kerst uitgevoerd. 17 december was hierbij de drukste dag, met ruim 279.000 bezoekers. Dat is 80 procent meer dan gemiddeld.

Maak uw bedrijf beter online vindbaar

De decemberdrukte op Telefoonboek.nl kan voor u als ondernemer zeer interessant zijn. U kunt er namelijk voor kiezen om bij uw gratis bedrijfsvermelding een advertentie in te stellen. Op die manier is uw bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl vindbaar op de zoekwoorden en plaatsnamen die voor u interessant zijn.

voorbeeld-advertentie-telefoonboek

Verkoopt u in december bijvoorbeeld vuurwerk? Dan kunt u ervoor kiezen om het zoekwoord 'vuurwerk' in te stellen. Kies hierbij vervolgens de plaats waar u graag goed gevonden wilt worden, bijvoorbeeld Den Bosch, en uw bedrijf staat bovenaan bij de zoekopdracht 'Vuurwerk in Den Bosch'. Omdat in december 2012 maar liefst een toename van 266% te zien was in zoekopdrachten naar vuurwerk, kan dit zeker interessant zijn om uw potentiële klanten te bereiken. Andere zoekwoorden die in december 2012 een stijging vertoonden zijn onder andere poelier (+70%), kerstdiner (+62%), Chinees restaurant (+19%) en kapper (+16%).

Uw account op Places.nl

Om uw bedrijf beter vindbaar te maken op Telefoonboek.nl, maakt u een gratis account aan op Places.nl. Op Places.nl kunt u uw bedrijfsgegevens altijd en overal beheren. Wanneer u voor een gratis account kiest, kunt u uw contactgegevens, openingstijden, parkeergelegenheid, betalingsmogelijkheden, social media links en bedrijfsomschrijving invullen. Wilt u ook uw website, logo, foto's en video's toevoegen? Dan kunt u kiezen voor een uitgebreide bedrijfsvermelding. Places.nl biedt u de keuze uit vier advertentiepakketten, elk pakket met eigen mogelijkheden en bereik. Zo is er altijd een pakket dat past bij uw bedrijfsdoelstellingen.

Het instellen van uw advertentie

Is het gelukt met het aanmaken van uw account? Dan kunt u er nu voor zorgen dat u in december meer potentiële klanten naar uw bedrijfsvermelding trekt. Hiervoor gaat u naar de pagina 'Pakketten & Advertenties' in Places.nl. U komt dan terecht op onderstaande pagina.

blog

Door te klikken op 'Zoekwoord toevoegen' verschijnt een nieuw tekstvak in beeld waarin u het gewenste zoekwoord kunt invullen. Wij kozen hierbij voor het zoekwoord 'vuurwerk'. Door op '+ Toevoegen' heeft u uw eerste zoekwoord voor uw advertentie ingesteld. Vervolgens klikt u op 'Plaats toevoegen' en bepaalt u op welke plaats(en) uw advertentie gevonden wordt. Uw vestigingsplaats is al automatisch ingevuld maar kan eventueel onderaan de pagina verwijderd worden. Ook kunt u ervoor kiezen uw vestigingsplaats te laten staan en extra plaatsen toe te voegen. Klik hiervoor op '+Toevoegen' achter de gewenste plaats. De straal kan hierbij tot 50 kilometer vanaf uw vestigingsplaats reiken. Wij kozen ervoor om de plaatsen Vught en Rosmalen toe te voegen. Daardoor kan de advertentie 165.710 mensen bereiken.

blog1

Naast het instellen van de zoekwoorden en plaatsnamen kunt u ook nog uw telefoonnummer en slogan aan uw advertentie toevoegen. Misschien bent u zelf op wintersport en is een ander telefoonnummer noodzakelijk? Of heeft u een speciale kortingsactie voor de kerst om als slogan te vermelden? De slogan kan uw bedrijf net dat kleine zetje geven ten opzichte van uw concurrenten. Vergeet deze daarom niet in te vullen. Wanneer u tevreden bent met uw advertentie kunt u op 'Opslaan' klikken. U kunt dan tevens de kosten van uw advertentie inzien. De prijs van uw advertentie is afhankelijk van het aantal zoekwoorden en plaatsnamen dat u heeft ingevuld. U kunt dus zelf bepalen hoe hoog uw advertentiekosten zijn. Een advertentie op Telefoonboek.nl tijdens de drukke decembermaand is daarmee zeker een overweging waard voor uw bedrijf.

blog2

Onze service desk helpt u graag

Wanneer uw advertentie is opgeslagen kunt u in de rechterkolom klikken op 'facturen'. U komt dan op de pagina terecht waar uw bankrekeningnummer, IBAN en ten name van stelling ingevuld kan worden. Klik op 'Opslaan' en het aanmaken van uw advertentie is afgerond. Voordat uw advertentie online zichtbaar is, neemt de service desk van Places.nl graag nog even telefonisch contact met u op. Wij willen uw bedrijf namelijk zo goed mogelijk vindbaar maken op Telefoonboek.nl en ervoor zorgen dat uw bedrijfsvermelding er professioneel uitziet. Heeft u geen tijd om uw openingstijden en bedrijfsomschrijving toe te voegen? Dan nemen onze service medewerkers dit graag van u over. Na het telefonische contact wordt uw advertentie goedgekeurd en online geplaatst. U en uw potentiële klanten kunnen uw bedrijf dan terugvinden onder de zoekwoorden en plaatsnamen die u heeft ingesteld. Wilt u meer informatie over adverteren op Telefoonboek.nl in de drukke decembermaand of daarbuiten? Neemt u dan gerust contact op met onze service desk via 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!