Places logo
Menu

Accountants presteren goed op telefonische bereikbaarheid

Accountants presteren goed op telefonische bereikbaarheid

Voorheen publiceerde Telefoonboek.nl al cijfers over de telefonische bereikbaarheid van rechtshulp in Nederland. Deze branche bleek goed te scoren: ruim 98% van de rechtshulpinstanties werd beoordeeld als goed bereikbaar. Hoe zit het eigenlijk met de bereikbaarheid van accountantskantoren in Nederland? Doen zij het nog beter? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 6.236 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'accountant'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij slechts 53 accountants het geval, hetgeen neerkomt op 0,8% van de gevallen. Dat betekent dat 99,2% van de accountants weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Big Four spelers

Deloitte is met een omzet van €785 miljoen het grootste accountantskantoor van Nederland. Zij worden gevolgd door de overige Big Four spelers: PwC, EY en KPMG. In de resultaten van het bereikbaarheidsonderzoek waar bedrijven met meer dan drie mislukte belpogingen in staan, is te zien dat Deloitte het vaakst voorkomt. Zij hebben twee vestigingen die vaker dan drie keer de telefoon niet opnamen. Daarop volgde KPMG waarbij één vestiging vaker dan drie keer een oproep wist te missen. PwC en EY komen niet voor in het bestand: zij krijgen vrijwel geen klachten over telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Friesland relatief gezien het slechtst scoort op telefonische bereikbaarheid. Daar is 24% van de accountantskantoren niet goed bereikbaar. In Zeeland doen de accountantskantoren het erg goed. Daar zijn geen kantoren gevonden met meer dan drie klachten. Dit kan ook komen doordat er in Zeeland relatief gezien weinig accountantskantoren zijn. Ter vergelijking: in Zeeland zijn 133 accountantskantoren te vinden en in Zuid-Holland bevinden zich 1200 accountantskantoren.

Goede resultaten

De accountantskantoren in Nederland zijn over het algemeen goed bereikbaar, vindt Dirk Lentjes manager van Places Antwoordservice. "De accountancymarkt in Nederland bestaat uit ongeveer 6.000 accountantskantoren. Daarvan bestaat slechts een klein gedeelte uit grotere kantoren. Om als klein accountantskantoor op te boksen tegen de vier grootste spelers - Deloitte, EY, PwC en KPMG - is het belangrijk dat ze op alle fronten goed scoren. Aan de cijfers te zien gaan accountants in ieder geval wat betreft klantenservice de goede kant op."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Friesland: 2,4%

Limburg: 2,1%

Drenthe: 1,9%

Flevoland: 1,8%

Overijssel: 1,5%

Noord-Holland: 1%

Utrecht: 0,9%

Groningen: 0,7%

Zuid-Holland: 0,7%

Noord-Brabant: 0,5%

Gelderland: 0,4%

Zeeland: 0%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!