Places logo
Menu

Aandeelhouders Apple: pak smartphoneverslaving onder kinderen aan

Aandeelhouders Apple: pak smartphoneverslaving onder kinderen aan

Twee prominente aandeelhouders van Apple hebben een open brief geschreven aan het bedrijf waarin ze oproepen tot een hardere aanpak van smartphoneverslaving onder kinderen.

Maatschappelijk issue

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor de negatieve gevolgen van overmatig smartphonegebruik. Digitale platforms zoals social media ontvangen tevens dezelfde kritiek. Met betrekking tot kinderen zijn de zorgen vaak nog het grootst.

De aandeelhouders California State Teachers" Retirement System en JANA Partners bezitten gezamenlijk twee miljard dollar aan Apple-aandelen. Hierdoor hebben zij een zekere invloed die zij nu hebben ingezet om aandacht te vragen voor een maatschappelijk issue. Zij hebben in een brief aan de raad van commissarissen van Apple opgeroepen voor een hardere aanpak van smartphoneverslaving onder kinderen.

Onderzoek

In de brief halen zij verschillende onderzoeken aan waarmee zij beargumenteren dat overmatig smartphonegebruik onder kinderen een groeiend probleem is dat effect heeft op alle facetten van hun leven.

Zo gaat het smartphonegebruik volgens de onderzoeken ten koste van tijd die kinderen normaliter aan schoolwerk of andere waardevolle ontplooiing besteden en kan het leiden tot slaaptekort. Daarnaast is de kans op depressie veel groter bij kinderen die veel tijd besteden op social media, waardoor ze op een latere leeftijd ook een vergrote kans hebben op depressie, zo blijkt uit onderzoek.

Meer ouderlijk toezicht

De aandeelhouders stellen voor dat Apple om te beginnen de mogelijkheden tot ouderlijk toezicht op haar smartphones uitbreidt. Hoewel deze mogelijkheden er in zekere mate al zijn, is het volgens de organisaties nog niet genoeg om ook daadwerkelijk een verschil te maken. Zij stellen tevens voor dat Apple meer onderzoek gaat doen naar de negatieve gevolgen van smartphonegebruik onder kinderen en dat zij ouders aan de hand van het onderzoek beter gaat voorlichten.

Kortetermijndenken met betrekking tot maatschappelijke issues kan volgens de aandeelhouders op de lange termijn het succes van bedrijven ondermijnen. Zo stellen zij dat de gezondheid van haar jongste klanten en de gezondheid van de samenleving, de economie en die van Apple zelf, onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Volgens hen vergroot Apple dus ook haar eigen succes door de smartphoneverslaving harder aan te pakken.

Foto: Pexel

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!