Places logo
Menu

Aandacht voor de zorg in Week van Zorg en Welzijn: 12 t/m 17 maart

Aandacht voor de zorg in Week van Zorg en Welzijn: 12 t/m 17 maart

Door de vergrijzing in Nederland neemt de zorgvraag toe, dit betekent dat in de toekomst steeds meer personeel in deze sector nodig is. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) verwacht bijvoorbeeld in 2020 in totaal 10.000 extra medewerkers nodig te hebben. Steeds minder jongeren kiezen echter voor een baan in de zorg. Om het tekort aan personeel op te lossen wil Sector Zorg en Welzijn meer jongeren motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. De Week van Zorg en Welzijn wordt georganiseerd om meer aandacht op de sector te vestigen, dit zal plaatsvinden van 12 t/m 17 maart.

Week Zorg en Welzijn 2018

De Week van Zorg en Welzijn moet er voor zorgen dat het imago van de sector wordt verbeterd zodat meer jongeren kiezen voor een baan of opleiding in de zorg. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. Geïnteresseerden kunnen dan een kijkje nemen in de operatiekamer in een groot ziekenhuis, of bij het verzorgingshuis om de hoek. Ook buurthuizen, huisartsen en kinderopvangen openen hun deuren.

De organisatie van de Week van Zorg en Welzijn bestaat uit 14 regionale werkgeversorganisaties in de sector Zorg & Welzijn. De organisaties werken allen samen in Stichting RegioPlus. Deze stichting heeft als missie het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de Zorg en Welzijn sector.

Ambassadeur: Maarten van der Weijden

Dit jaar heeft zwemmer Maarten van der Weijden zich opnieuw als ambassadeur verbonden aan de Week van Zorg en Welzijn. Maarten van der Weijden is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen in Beijing werd, kanker heeft gehad. In 2001 kreeg de zwemmer de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie). De ziekte zorgde ervoor dat van der Weijden een bepaalde tijd erg afhankelijk was van de medische wereld. Door een goede behandeling kon Maarten van der Weijden het zwemmen uiteindelijk weer oppakken. Het doorzettingsvermogen en realisme van de zwemmer hebben ervoor gezorgd dat Maarten van der Weijden in 2008 goud heeft behaald op de Olympische Spelen in Beijing. Van der Weijden wil door middel van zijn ambassadeurschap met de Week van Zorg en Welzijn het belang van goede zorg en dienstverlening in de maatschappij benadrukken.

Activiteiten in Nederland

In de week van Zorg en Welzijn worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. Door het hele land organiseren zorg- en welzijnsorganisaties "Open Huizen" om mensen een kijkje achter de schermen te geven. In het Noorden van het land organiseren verschillende zorgorganisaties speeddates. Mensen die op zoek zijn naar een baan, vakantiewerk of werkervaringsplek kunnen door middel van een korte "date" snel ontdekken of een functie of organisatie bij hun past. Er wordt daarnaast ook een Nacht van Zorg en Welzijn georganiseerd, het werk in de zorg stopt namelijk nooit. Tijdens deze nacht kunnen organisaties een realistisch beeld geven van het werken in de zorg.

Week van Zorg en Welzijn in de media

Om aandacht aan de Week van Zorg en Welzijn te geven wordt er gedurende die week op SBS6 dagelijks het tv-programma "Heel Holland Zorgt" uitgezonden. In dit programma gaan verschillende bekende Nederlanders op bezoek bij zorg- en welzijnsorganisaties om een kijkje achter de schermen te nemen en om zelf ook mee te werken. Om het jongere publiek te bereiken gaat YouTuber Thomas van Grinsven op pad om te kijken welke beroepen en opleidingen de Zorg & Welzijn sector te bieden heeft. In zijn video's deelt hij zijn ervaringen in de zorg.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!