Places logo
Menu

90% van taxibedrijven nog altijd geen website

90% van taxibedrijven nog altijd geen website

Wereldwijd staan taxibedrijven onder druk. Met de opkomst van Uber en carpoolapps, hebben taxibedrijven er grote concurrentie bij gekregen. Momenteel is Uber alleen actief in Eindhoven en enkele steden in de Randstad, maar de kans is groot dat steeds meer steden ervan gebruik gaan maken. Het is daarom belangrijk om als taxi service onderscheidend te zijn. Hoe is het gesteld met de websites van Nederlandse taxibedrijven? Zijn taxibedrijven voorbereid op de toenemende concurrentie?

Waarom taxibedrijven een website nodig hebben

Bent u een taxichauffeur en vraagt u zich af of een website noodzakelijk is? Het hebben van een website biedt verschillende voordelen. Allereerst bent u beter vindbaar dan uw concurrenten zonder website. Daarnaast kunnen klanten op uw website actuele contactgegevens vinden, waardoor u altijd bereikbaar bent en geen klanten misloopt. Tot slot is uw website een online visitekaartje van uw bedrijf, waardoor mensen u sneller zullen herkennen.

Website niet voor alle taxibedrijven prioriteit

Ondanks de toenemende druk van concurrenten, heeft bijna 90% van de taxibedrijven geen website. Van de ruim 12000 bedrijven hebben namelijk zo'n 1500 een werkende website. Op het gebied van online veiligheid valt ook nog veel te behalen: slechts de helft van de websites heeft een beveiligde verbinding. De URL van een beveiligde website begint met https://. Op een https:// website worden klantgegevens versleuteld en daardoor beveiligd. Voor taxibedrijven is het belangrijk om een beveiligde website te hebben, omdat klanten vaak hun persoonlijke gegevens moeten achterlaten.

Meeste websites niet gebruiksvriendelijk

Hoe is het gesteld met de 1500 werkende websites van taxibedrijven? Uit een analyse van ruim 800 websites, blijkt dat het overgrote deel niet gebruiksvriendelijk is. Veel mensen bezoeken websites niet langer via hun computer. Mobiele websites worden daardoor steeds belangrijker. Een website die op de PC goed werkt, is niet altijd even mooi en gebruiksvriendelijk via een mobiel apparaat. Bijna 80% van websites van taxibedrijven is niet (goed) toegankelijk via alle toestellen. Hierdoor lopen taxibedrijven veel klanten mis.

Investeer in een website

Kortom: er valt nog veel winst te behalen op het gebied van websites voor taxibedrijven. Bent u eigenaar van een taxibedrijf en wilt u beter voorbereid zijn op de toekomst? Overweeg dan te investeren in een goede website, als visitekaartje van uw onderneming. Bij Places kunt u al een website laten maken vanaf €23,- per maand. Meer weten? Zie Places.nl/websites

Ontdek Places Websites

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!