Places logo
Menu

88% stukadoors bezit geen werkende website

88% stukadoors bezit geen werkende website

Onlangs deed Telefoonboek.nl al onderzoek naar de bereikbaarheid van stukadoors. Daaruit bleek dat bedrijven in deze branche erg goed bereikbaar zijn. Maar hoe zit het met de websites van stukadoors? In dit ambacht heeft men vaak geen handen vrij om ook nog eens een goede website bij te houden. Bovendien bestaan bedrijven in deze branche slechts uit enkele personen. Betekent dat dan ook dat er geen aandacht aan een website wordt besteed? Telefoonboek.nl dook in de statistieken en zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl staan 5526 bedrijven geregistreerd in de categorie "Stukadoor". Bij deze bedrijven werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten. Bij slechts 623 bedrijven werd er een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op 11,3%. Dat wil zeggen dat 88,7% van de stukadoors, zo'n 4903 gevallen, geen werkende website heeft.

Responsive

De 623 Stukadoors die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij íets meer dan de helft (51%) van de websites werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat de andere helft (49%) van stukadoorswebsites aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Extra inkomsten

"In deze branche ligt de focus op de klussen zelf, en niet op het onderhouden van een website" verklaart Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Toch doen ook deze bedrijven er goed aan om een website te onderhouden. Potentiële klanten kunnen zo makkelijker hun weg naar de juiste stukadoor vinden. Dit kan op jaarbasis een hoop extra inkomsten opleveren."

Wilt u graag een professionele website met responsive webdesign en beveiligde verbinding? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!