Places logo
Menu

72% websites elektronicabranche slecht beveiligd

72% websites elektronicabranche slecht beveiligd

Onlangs bleek al uit onderzoek van Telefoonboek.nl dat de telefonische bereikbaarheid van elektronicazaken nog niet optimaal is. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat zij de focus steeds meer op de online verkoop richten. Veel elektronicaspecialisten bieden hun producten immers al op het web aan, of gebruiken hun website om hun klanten te informeren over aanbiedingen en trends in de branche. Maar zijn deze websites dan wel compleet vrij van ongemakken? Telefoonboek.nl zocht uit of websites in de elektronicabranche beveiligd zijn met een SSL-certificaat en of deze responsive zijn.

Onderzoek

Van de 173 onderzochte websites in de categorie "Elektronica" bezitten er slechts 312 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 125 websites geen gebruik maken van "https", hetgeen neerkomt op ongeveer 72%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 58% van de 173 elektronicawebsites werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat ongeveer 42% websites in deze branche aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel.

Feeling

"Je zou toch op zich denken dat men in deze branche enigszins feeling heeft voor dit soort zaken" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Vrij onbegrijpelijk dat vooral de beveiliging door middel van https zo slecht scoort. Betaalpagina's zijn misschien wel beveiligd op een externe pagina, maar overige informatie is nog steeds kwetsbaar. De mobiele bruikbaarheid doet het al iets beter, maar ook hier valt genoeg winst te behalen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!